Vezi aici cine a lipsit din Parlament

Respectându-şi promisiunile, Institutul pentru Politici Publice a relansat  site-ul ALEŞII VOTEAZĂ (www.alesiivoteaza.ro), prima aplicaţie online din România care pune la dispoziţia cetăţenilor informaţii reale despre prezenţa şi activitatea parlamentarilor la Senat şi Camera Deputaţilor pe timpul întregului mandat.

          Parlamentarii de Gorj se află pe poziţii fruntaşe şi în clasamentul prezenţei, dar şi în cel al absenţei. Cu o prezenţă de 95,84%, deputatul Cosmin Popescu se situează pe locul opt în topul prezenţei din Camera Deputaţilor, top căruia parlamentarii PDL şi cei ai UDMR îi asigură fundamentul. La 25 de poziţii diferenţă se află deputatul Severus Militaru, cu o prezenţă de 91,57%. Deşi doar pe locul 91 în clasamentul celor care au pontat acolo unde i-a trimis electoratul, deputatul PSD Vasile Popeangă se dovedeşte totuşi destul de activ faţă de ceilalţi deputaţi pe care PSD îi are în judeţul Gorj.

Ocupat cu propriile afaceri care l-au propulsat ca principal finanţator al partidului ce i-a oferit fotoliul de parlamentar, Mugurel Surupăceanu este la celălalt capăt al listei de prezenţă, pe locul 281 cu nici 50% prezenţă, urmat de Victor Ponta pe un şi mai ruşinos loc 323, aflat la serviciu mai puţin de o treime din timpul total. Din Gorj, ultimul la prezenţă este deputatul Dan Ilie Morega, la două locuri sub Ponta şi nouă locuri diferenţă de ultimul loc, cu doar 26,73 procente.

Ultimii trei parlamentari sunt totuşi în fruntea listei de deputaţi chiulangii, care ajung în Parlament doar în zilele de salariu sau dacă au de interpretat vreun rol la un post de televiziune: Dan Ilie Morega se află pe locul 10, urmat de Victor Ponta pe locul 12 între marii absenţi, iar Surupăceanu pe cea de-a 54-a poziţie.

          În ceea ce-i priveşte pe cei doi senatori ai Gorjului, cu aproape 90 de procente prezenţă, Ion Ruşeţ se situează pe locul 3 în clasamentul realizat de binecunoscutul Institut, în vreme ce Toni Mihail Greblă se poziţionează doar pe locul 46, cu un pontaj de numai 68,12 %.  

          În plus, pe site-ul IPP românii pot găsi informaţii despre votul exprimat de fiecare parlamentar asupra proiectelor de lege, despre iniţiativele depuse, situaţia legilor adoptate tacit, precum şi alte aspecte din activitatea aleşilor lor.  

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: