Vezi aici cine va face proiectul pentru reabilitarea Casei Keber!

Iulian Cămui va fi arhitectul care va realiza proiectul necesar pentru restaurarea Casei Iosif Keber din Târgu Jiu. Firma administrată de acesta, respectiv SC Cardum 7 SRL, a câştigat licitaţia organizată în luna septembrie de Consiliul Judeţean (CJ) Gorj. De fapt, aceasta a fost şi singura ofertă primită, un motiv fiind suma mică de bani pe care CJ Gorj o oferă pentru realizarea unui proiect destul de complicat. Pentru efectuarea proiectului CJ Gorj va oferi în jur de 80.000 lei.

CJ Gorj a încheiat luna trecută contractul cu firma care o să realizeze proiectul pentru lucrările de restaurare ale Casei Keber din Târgu Jiu. După ani de căutări se poate spune că monumentul istoric de categorie B din municipiu are o şansă să fie restaurat. Arhitectul Iulian Cămui va fi cel care va asigura serviciile de proiectare pentru acest monument, acesta fiind şi singurul care şi-a prezentat oferta la licitaţia organizată luna trecută de CJ Gorj. Iulian Cămui a declarat că o condiţie esenţială pentru întocmirea acestui proiect a fost ca specialiştii să fie atestaţi de către Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, cu respectarea exigenţelor specifice domeniului monumentelor istorice şi a cerinţelor privind calitatea lucrărilor în construcţii. Nu în ultimul rând, Proiectul Tehnic şi Detaliile de Execuţie vor fi verificate de verificatori de proiecte atestaţi de Ministerul Culturii, alţii decât specialiştii care au întocmit proiectul. Acesta va trebui întocmit în 60 de zile, iar dacă va fi avizat şi dacă vor exista bani se va  interveni asupra acoperişului, a faţadelor sau a pardoselilor. Pentru aceste lucrări ar fi fost aprobată suma de 200.000 lei.

PATRIMONIU

Construcţia ce urmează a fi supusă lucrărilor de consolidări şi de restaurare a fost locuinţa pictorului Iosif Keber, construită în urmă cu circa 60 de ani. În prezent este obiect de patrimoniu, clasificat la categoria monumente şi se află în folosinţa secţiei de artă a Biblioteci Judeţeane Gorj „Christian Tell”.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: