Viceprimarul Bejinaru: Unele proiecte merg cu frâna de mână trasă

“Unele proiecte merg cu frâna de mână trasă din cauza scumpirilor la materialele de construcții”. O spune viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, care a declarat că prețurile au crescut considerabil în ultima perioadă. A dat exemplu fierul și zăpada artificială folosită la anveloparea blocurilor.

Declarația lui Bogdan Bejinaru vine în contextul în care constructorii se plâng tot mai mult de prețurile care au explodat. Viceprimarul a explicat că, de exemplu, fierul folosit în construcții este de aproape trei ori mai scump decât a fost estimat la momentul realizării proiectelor de investiții.

 „Anvelopările de blocuri, de exemplu. Prețul la zăpada artificială a sărit cu aproape 90%. Unde folosim fier, la fel. Vorbeam cu directorul de la Edilitara, cu care avem contractul pentru parcul de la Coloană. Avem în proiect fierul la 2,5. Acum știm că este 7 lei la ora actuală. A semnat contractul, trebuie să-l ducă la bun sfârșit. Acestea sunt problemele cu care se confruntă constructorii și suferă și municipalitatea. Când vezi că proiectele merg cu frâna de mână trasă, normal că nu îți convine mai ales că știm că am făcut tot ce a depins de noi”, a declarat viceprimarul Bogdan Bejinaru.

Cu toate acestea, Bejinaru s-a declarat optimist. Cred că Edilitara se va încadra în termen și va finaliza parcul de lângă Coloana fără Sfârșit, investiție ce se ridică la 1,8 milioane de lei, pe un teren donat municipalității.

„Parcul are termen de opt luni. Anul acesta ar trebui să fie gata. Eu cred că se vor încadra în termen. Nu este extraordinar de dificil proiectul. Nu este ceva SF, care să nu poată fi realizat de Edilitara. Chiar nu-mi fac probleme că nu va fi finalizat acest proiect”, a mai spus Bejinaru, într-o emisiune la Tele3.

Vizualizări: 1,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: