Viitura de la Novaci nu are legătură cu defrişările

În zona Novaci nu s-a defrişat haotic şi s-a respectat regimul silvic, sunt primele concluzii ale corpului de control al ministrului Mediului, Attila Korodi. Verificarea a fost ca urmare a inundaţiilor de acum câteva săptămâni, care au produs mari pagube în zonă.

Directorul Direcției Silvice, Ovidiu Cârstoc, a spus că membrii Corpului de control au verificat atât ocoalele de stat Novaci și Polovragi, cât și pe cele private din localitățile unde s-au produs inundații, un raport provizoriu menționând că viiturile puternice nu s-au produs din cauza defrișărilor.

"S-au verificat toate exploatările forestiere și s-a constatat că s-au respectat regimul silvic și prevederile amenajamentelor silvice și respectarea legislației în vigoare. Nu există defrișări, cum se spunea prin presa centrală, iar ca o concluzie finală inundațiile și viiturile care s-au produs nu s-au datorat exploatărilor forestiere care s-au făcut în mod rațional, în baza actelor legale. O să se facă și raportul final și o să ni se transmită și nouă, dar, până atunci, cei de la minister ne-au spus că dacă vom fi întrebați să spunem că nu din cauza exploatărilor forestiere s-au produs inundațiile și viiturile de săptămâna trecută", a afirmat Ovidiu Cârstoc, citat de Agerpres.

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a dispus Corpului de control, Gărzii Naționale de Mediu, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, cât și Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic și Vânătoare să demareze controale amănunțite privind acordarea autorizațiilor de exploatare forestieră în județul Gorj.

Ancheta a început la Novaci și va continua în alte localități din județ afectate de inundații. Potrivit MMSC, ancheta verifica amenajamentele silvice, autorizațiile de exploatare forestieră și felul în care aceste autorizații au fost respectate de către exploatatori.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: