Vîlceanu: Vom face sondaj pentru stabilirea candidatului la CJ

Copreşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a declarat ieri că înainte cu opt luni de alegerile locale va fi anunţat candidatul partidului la Consiliul Judeţean. Acesta spune că va fi făcut şi un sondaj, din care va face parte şi el. Dan Vîlceanu crede că PSD îl va desemna candidat pe Ion Călinoiu şi orice altă variantă apărută în spaţiul public este o „glumă“.

Reporter: Spuneaţi că veţi stabili repede candidatul a Consiliul Judeţean şi că lucraţi la o strategie a judeţului. Când veţi face anunţul?

Dan Vîlceanu: Noi am început să lucrăm şi discutăm despre strategia judeţului Gorj, municipiului Târgu Jiu, Motru şi pentru fiecare comună în parte. (...) Vom avea un candidat în momentul în care toate aceste chestiuni de care am vorbit vor fi gata. Sper cât mai repede. Adică o strategie a judeţului Gorj, un sondaj serios, cu o casă de sondare care nu este din judeţul Gorj pentru a nu fi un dubiu asupra rezultatului. Noi trebuie să alegem persoana cea mai potrivită să candideze, indiferent de orgolii sau dorinţa unora de a candida.

Rep.: În cât timp, este o chestiune de câteva luni?

D.V.: Cred că indiferent ce se va întâmpla între 6 şi 8 luni înainte de începerea competiţiei electorale trebuie să avem candidat.

Rep.: O să fiţi pe listă?

D.V.: O să fie mai mulţi pe listă. În primul rând trebuie să-ţi doreşti să candidezi, ori la primărie, ori la Consiliul Judeţean şi după aceea să ai o susţinere cât de cât din partea unor colegi şi discutăm şi ce reiese din sondaj.

Rep.: Vorbiţi ca domnul Cosmin Popescu, posibil candidat al PSD. Despre susţinerea organizaţiilor.

D.V.: Cosmin Popescu a plecat cu un set de valori din alt partid. Dar vă spun de acum, candidatul PSD la Consiliul Judeţean va fi Ion Călinoiu, restul sunt mici glume.

Rep.: Nu aţi răspuns, sunteţi interesat să candidaţi?

D.V.: Voi fi în sondaj. Dacă reiese din sondaj că eu nu sunt candidatul potrivit nu-i nici un fel de problemă. Nu am ambiţii de genul acesta şi nu mi se pare potrivit pentru că avem o şansă fantastică să câştigăm Consiliul Judeţean şi Primăria Târgu Jiu şi nu cred că ea trebuie irosită pe orgolii sau ambiţii. Când stabilim candidatul toţi trebuie să susţină acel candidat şi să câştige la un scor aşa cum a câştigat Iohannis.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: