Visul târgujienilor de a avea un Mall prinde contur

Târgujienii îşi vor putea face cumpărăturile din Mall-ul oraşului în primăvara anului viitor. Fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) a obţinut toate avizele necesare pentru a demara construcţia. În cadrul şedinţei extraordinare de ieri, consilierii locali au aprobat Planul Urbanistic Zonal, iar reprezentanţii investitorilor sud-africani au declarat că în cel mult o lună vor fi demarate lucrările.

Consilierii locali de la Târgu Jiu s-au întâlnit ieri în cadrul unei şedinţe extraordinare pentru a aprobat Planul Urbanistic Zonal în vederea construirii Centrului Comercial tip Mall pe strada Termocentralei. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate. Centrul comercial va fi construit pe cele patru hectare de teren achiziţionate de investitorii sud-africani în zona CET.

NEPI a cumpărat terenul cu scopul de a dezvolta un centru comercial, unde va încerca să atragă retaileri internaţionali. Reprezentanţii investitorilor spun că lucrările vor fi demarate în cel mult o lună, Mall-ul urmând să fie finalizat în primăvara anului viitor. Potrivit Planului Urbanistic Zonal, construcţia va avea demisol, parter şi etaj. Mall-ul va asigura şi 820 de locuri de parcare. Pe lângă spaţiile de comercializare şi cele de alimentaţie publică, din Mall nu vor lipsi nici spaţii de socializare şi cele de divertisment.

Ca în orice Mall din oraşele mari ale ţării, aici va exista şi un cinematograf unde se vor putea viziona filme 3D. În conformitate cu hotărârea Consiliului Local Târgu Jiu extinderile, racordurile şi branşamentele la utilităţi se vor face prin grija şi cheltuiala beneficiarului.

Consilierii locali încântaţi, dar neîncrezători

Deşi au aprobat în unanimitate Planul Urbanistic Zonal, consilierii locali sunt neîncrezători în ceea ce priveşte realizarea Mall-ului. Asta întrucât în urmă cu câţiva ani s-a mai început un proiect similar, care spre dezamăgirea târgujienilor nu a fost finalizat. „Am votat PUZ-ul pentru Mall întrucât Târgu Jiul are nevoie de cât mai multe complexuri comerciale, mai ales că unul de acest gen asigură 300-400 de locuri de muncă. Potrivit Planului Urbanistic Zonal, suprafaţa construită va fi de 4 hectare. Acest Mall este un lucru bun într-o zonă care arată destul de rău. Vrem să vedem că acesta se va şi realiza pentru că s-a mai început un proiect asemănător în urmă cu mai mulţi ani, dar din nefericire pentru noi nu s-a mai finalizat”, a declarat Nicolae Daviţoiu, consilier local PDL.

Încântat de realizarea unui Mall în Târgu Jiu este şi consilierul USL Adrian Tudor. „Am venit în sprijinul constructorului şi am aprobat PUZ-ul în vederea realizării Mall-ului. Urmează etapa de autorizare, iar Primăria Târgu Jiu va încasa bani frumoşi pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie. Sunt convinşi că până la toamnă vor începe lucrările”, a declarat Adi Tudor.

CÂŞTIG

Din vânzarea terenurilor de pe strada Termocentralei, Primăria Târgu Jiu a încasat de la investitorii sud-africani aproximativ 27 de miliarde de lei vechi.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: