Vizită CNI la Târgu Jiu. Nici un leu pentru încălzirea stadionului

Încălzirea spaţiilor de la stadion nu e plătită, deocamdată, de Primăria Târgu Jiu. În timp ce toată lumea se întreabă cine și când va juca pe noul stadion aflat în lucru la Târgu Jiu, reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții (CNI) au venit marți aici pentru a discuta cu reprezentanți ai autorităților locale despre stadiul în care se află lucrările ce ar fi trebuit să fie gata încă de acum un an.

Directorul de investiții al Primăriei Târgu Jiu, Raul Chiriac, a menționat cu această ocazie că încălzirea spațiilor de la stadion nu a costat bugetul local nici un leu până acum. El spune că de abia după ce investiția va fi predată cu acte în regulă către municipalitate se va putea vorbi despre plata facturilor la utilități. Până atunci aceste cheltuieli intră în lucrările de șantier pe care le suportă firma de construcții, despre o inaugurare a noului obiectiv sportiv neputând fi vorba în următoarele luni. Muncitorii mai au de executat amenajarea exterioară a stadionului, iar lucrările vor fi prestate de abia în primăvară. După ce va fi gata, stadionul ar trebui să devină o afacere care să fie profitabilă, dar până atunci mai e cale lungă de parcurs.

„Avem vizită de la reprezentanții CNI,  vom discuta despre probele care se vor face la instalații și măsurile care trebuie luate pe perioada iernii pentru a asigura un microclimat interior cu cheltuieli minime, în așa fel încât obiectivul să fie conservat până în primăvară, când se vor realiza și lucrările de amenajări exterioare pentru ca întregul obiectiv să fie pus în funcțiune. Am primit asigurări de la constructor și CNI că lucrările contractate au fost realizate. Nu au fost deocamdată cheltuieli făcute de municipalitate pe plata utilităților. Probele ce se vor face în continuare vor fi suportate de constructor. În condițiile finalizării lucrărilor, așa cum am fost informați de reprezentanții CNI, obiectivul nu a fost transmis către municipalitate. Urmează în primăvară să se realizeze amenajările exterioare pentru ca întregul complex să fie gata. Inaugurarea rămâne pentru anul viitor”, a menționat Raul Chiriac.

Nu şi-au făcut calcule

Viceprimarul Aurel Popescu a explicat că Primăria Târgu Jiu va plăti factura la energia electrică în această iarnă. „Stadionul a fost dat în administrare Companiei Naționale de Investiții. Noi vom plăti căldura pentru că spațiile vor fi încălzite în perioada rece. Încă nu am pornit centralele. Sunt centrale pe energie electrică. Nu ne-am făcut un calcul despre cât ne va costa încălzirea. Vom vedea când se va stabili exact și ce suprafață va fi încălzită și cât vor consuma centralele”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu.

Vizualizări: 1,223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: