Vodislav, în aşteptarea sentinţei

Magistraţii bucureşteni au stabilit că la începutul lunii viitoare vor da un verdict în dosarul „Steriletul”, cel în care medicul gorjean Cristi Vodislav a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru acuzaţii de corupţie. Până acum Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat două sentinţe de achitare a acestuia, dar procesul s-a reluat de fiecare dată de la zero după ce DNA a contestat sentinţele şi a obţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie rejudecarea dosarului. Verdictul aşteptat înainte de Paşti va fi al treilea şi nu va fi nici el definitiv, putând fi contestat, de abia la Înalta Curte fiind posibilă pronunţarea unei sentinţe finale, fiind greu de crezut că dosarul s-ar mai întoarce şi a patra oară la o rejudecată.

Dosarul respectiv nu îl are doar pe Cristinel Spiridon Vodislav ca inculpat, ci şi pe Remus Virgil Baciu şi Daiana Elena Druţă, care au fost preşedinte şi, respectiv, membru al Comisiei de Licitaţie Naţională  organizată de Ministerul Sănătăţii în 2002 pentru achiziţionarea de produse contraceptive. Vodimedicor SRL Târgu Jiu a livrat în cele din urmă 16.200 de sterilete la un preţ de circa 223.000 de dolari, preţurile fiind mult prea mari, procurorii estimând un prejudiciu de aproape 180.000 de dolari în acest dosar. De altfel, Remus Virgil Baciu este un client mai vechi al celor de la DNA, el fiind condamnat într-un alt dosar şi anchetat şi în cel al restituirilor ilegale de la ANRP, alături de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, el fiind membru şi în comisia respectivă până când a fost pus sub acuzare.

DNA susţine că cei de la Ministerul Sănătăţii au primit mită pentru a aproba contractul cu preţul supraevaluat, dar instanţele care au dat primele sentinţe din dosar nu au fost de aceeaşi părere. De aceea procurorii au şi contestat verdictele respective şi au obţinut de două ori rejudecarea dosarului, fiind acum în aşteptarea celei de-a treia soluţii, cea care va fi, de fapt, şi prima din acest proces. DNA a menţionat că pe parcursul cercetărilor medicul gorjean a încercat să dea vina pe tatăl său pentru tranzacţia respectivă, bărbatul fiind însă decedat. Cristi Vodislav, este soţul medicului Dana Maria Vodislav, judecată la Tribunalul Gorj, la rândul său, în dosarul „Mafiei Permiselor”, ea având deja o condamnare cu suspendare pentru luare de mită.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: