Voicu (UNPR): Ne mai trebuie cinci primari

Uniunea Naţională pentru Progresul României a anunţat marţi că cinci edili din Gorj s-au înscris în rândurile sale. Despre aceste migrări ale primarilor dar şi despre schimbările politice care vor mai avea loc a comentat Ion Voicu, secretar general al UNPR filiala Gorj.

Ce veţi face în continuare, ce primari încercaţi să mai atrageţi la UNPR?

Poarta este deschisă pentru oricine. Numai că, cu primarii nu se poate, chiar dacă unii şi-au luat angajament că vin dar nu este ceva oficial, pentru că nu pot, legea partidelor politice nu te lasă să treci de la un partid la altul până la 1 ianuarie, depinde şi de cum se decalează alegerile. Se vor schimba multe, una e să îţi promită acum, când vine şi chiar dacă sunt promisiuni verbale şi una este când sunt cu acte în regulă, cum este domnul Voica, care a semnat pentru noi. N-a semnat nici dânsul în acte, el a semnat un angajament. Vor veni mulţi, care nu se vor regăsi în PSD şi PNL vor veni la noi. Acum să vedem dacă avem puterea de convingere sau putem să le oferim ceea ce vor dânşii.

Câţi primari din Gorj speraţi să atrageţi în UNPR din rândul primarilor PSD şi PNL?

Eu zic că facem target-ul de 10 primari. Ar mai rămâne cam cinci. La 1 ianuarie, când va fi libera trecere de la un partid la altul... Are o influenţă mare la domnii primari şi domnul Morega şi Marius Vlaicu. Acuma, rămâne de văzut cine va veni, poate să bată palma acum şi să se răzgândească peste şase luni, nu şti ce va fi.

La Bucureşti, când cei cinci primari au semnat declaraţia comună, au fost însoţiţi de cineva din conducerea UNPR de la Gorj?

Eu cu Marius am trecut prin Bucureşti dar nu am văzut niciun primar când am fost, domul Vlaicu a mers cu mine, cu preşedintele de la tineret şi cu încă o fată, dar nu am mers cu primarii. A fost şi domul Morega în Bucureşti, dar nu ştiu dacă a fost cu primarii sau nu a fost.

Care sunt aşteptările partidului, acum că s-a întărit, cu venirea domnului Morega, a primarilor?

Da, partidul pe zi ce trece se întăreşte din ce în ce mai mult. O să vină şi alţi lideri marcanţi, este un partid mic dar va creşte foarte mare prin venirea acelor lideri.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: