Voiculescu și-a asmuțit iar ciobăneștii!

Crin Antonescu devine pe zi ce trece  purtătorul de cuvânt al lui Dan Voiculescu. Mai vechiul scandal legat de  numirea procurorului general și al șefului DNA s-a acutizat în ultimul timp, mai precis de când premierul Ponta a anunțat că este posibil să o numească la DNA pe Laura Codruța Kovesi, actualmente înalt reprezentant al României la Bruxelles. De ce s-ar opune Antonescu la această numire agreată se pare de oficialii europeni? Din mai multe motive și toate legate nu neapărat de persoana sa, ci de cel mai fidel susținător al său, Voiculescu.

Kovesi are reputația unui procuror incoruptibil, care alături de Daniel Morar, cu care a făcut echipă excelentă, a scos la lumină câteva dosare sensibile printre care și cele ale lui Dan Voiculescu, care acum se află pe rolul instanțelor și se apropie de un final tragic pentru titular. Pentru acest lucru, Voiculescu luptă cu o furie nebună împotriva oricui  crede el că i-ar restrânge dreptul  la libertate, pe care atunci când a preluat Institutul de Cercetări Alimentare împreună cu o suprafață imensă de teren intravilan, l-a ignorat din lăcomie… În calculele lui Voiculescu, în afară de Morar și Kovesi ar putea să-și negocieze orice, fapt pentru care s-a hotărât să moară cu ei de gât. Și-a pus în funcțiune tot arsenalul de la televiziunile și ziarele pe care le deține, până la unul dintre candidații la fotoliul de la Cotroceni, Crin Antonescu.

Numirea ministrului de justiție  în persoana Monei Pivniceru a părut că o să-i rezolve o parte din probleme, dar cred că s-a înșelat pentru că, oricât de prietenoasă s-a arătat Pivniceru cu marii infractori, s-a speriat și și-a  găsit un loc la CCR, lăsându-l pe Voiculescu cu marfa în soare… Așa că singura armă care i-a mai rămas este Antonescu, care face și el ce poate, chit că se face personal de râs și este în stare să rupă orice numai să-i facă pe plac stăpânului.

Așa se explică de ce a sărit ca ars când a auzit de intenția premierului de  a o numi pe Kovesi la DNA și a amenințat cu ruperea alianței dacă acest lucru se va întâmpla. Teoretic, numirile în jurul cărora se fac atâtea valuri n-ar trebui să-l intereseze pe Antonescu, care nu are nici un fel de atribuții în acest sens. Probabil că în curând și Ponta se va sătura să fie urechiat de Antonescu, care când îi e lumea mai dragă îl acuză de înțelegeri oneroase cu Băsescu și-l face pe față băsist. Dacă mai continuă așa, cu siguranță greii social-democrați se vor sătura și-l vor lăsa pe Antonescu să rupă ceea ce tot amenință că face și vor guverna pe mai departe cu Antonescu în opoziție.

Atunci e atunci, pentru că lăsat din brațe de PSD,Antonescu la alegerile prezidențiale n-o să mai ia nici atâtea voturi câte a luat când a intrat în parlament… În locul premierului, chiar aș numi-o pe Kovesi la DNA, ca  să văd dacă Antonescu face ce a promis. Un PSD fără PNL și PC va curăța stânga românească și cel puțin am ști și noi clar încotro ne îndreptăm…

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: