Vom avea instalaţie de telescaun la Rânca

Circa 3,3 milioane euro, fără TVA, vor fi folosite pentru construirea anul viitor a unei instalaţii de telescaun la Rânca. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a semnat în acest sens un contract la Bucureşti, la sediul Ministerului Dezvoltării şi Lucrărilor Publice, de faţă fiind reprezentanţi ai primăriilor din Baia de Fier şi Novaci, dar şi ai firmelor care vor executa investiţia respectivă.

Lucrările vor fi realizate de asociaţia formată de firmele Grup Primacons SRL şi Electromontaj SA. Instalaţia de telescaun va avea 1500 de metri, cu punctul final de urcare în zona crucii de pe drumul naţional care trece prin Rânca. Primarul din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu afirmă că viitoarea instalaţie de telescaun va fi realizată în partea estică a versantului Păpuşa, zona urmând să devină extrem de atractivă pentru turişti după materializarea proiectului.

Conform unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Gorj, contractul semnat acum de Ion Călinoiu şi considerat ca fiind „Lotul 2” face parte dintr-un proiect mult mai amplu, intitulat „Dezvoltarea integrată prin optimizarea domeniului schiabil şi a sistemului ecologic de colectare – epurare a apelor uzate menajere în zona turistică Rânca”. „La începutul lunii octombrie a fost semnat şi contractul de execuţie pentru Lotul 1, care prevede construirea unei reţele de canalizare de 10 km şi a patru staţii de epurare, în cadrul aceluiaşi proiect. Valoarea contractului în acest caz este de 3.093.490,29 euro. Constructorul Lotului 1 este Asociaţia SC Grup Primacons SRL şi SC Inspet SA”, se menţionează în comunicatul de presă.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: