Vrea să monteze în secret camere de supraveghere la grădiniţă

Acuzaţiile aduse de Marinela Călăraşu, mama unei fetiţe de patru ani din Târgu Jiu, cu privire la condiţiile din Grădinița cu Program Prelungit „Constantin Brâncuși” nu s-au confirmat. Nici cele privind faptul că fetiţa a fost lovită, nici cele referitoare la lipsa de igienă din unitate. Supărată, mama fetiţei se gândeşte inclusiv să monteze în secret camere de supraveghere.

Grădinița cu Program Prelungit 2Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a primit vineri vizita unei comisii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj, în urma unei sesizări făcute de mama fetiței care a acuzat îngrijitoarele că-i agresează fizic copila. La această unitate de învățământ a ajuns și poliția, dar se pare că cele sesizate de Marinela Călărașu nu s-au confirmat. Şi conducerea grădiniței a demarat o anchetă în acest caz, care a avut același rezultat ca ancheta făcută de polițiști. „În urma controalelor făcute de cei de la DSP nu s-au constatat deficiențe în ceea ce privește spațiul educațional, curățenia în grupurile sanitare, precum și la depozitarea procesarea și servirea alimentelor. Mai mult decât atât conducerea grădiniței și Poliția Municipiului Târg-Jiu au verificat dacă cele semnalate de mămică cu privire la faptul că fiica ei a fost agresată fizic de o îngrijitoare și am stabilit că cele semnalate nu se confirmă. Deci în această unitate normele igienico-sanitare sunt respectate, iar acte de violență în rândul preșcolarilor nu există. Sesizările mămicii nu au niciun suport real și au un caracter tendențios”, a precizat Gabriela Cutuca, director grădiniță.

Mămica nu se lasă

Marinela Călărașu se aștepta ca în urma verificărilor aspectele semnalate să nu se confirme, însă nu se lasă până când cu dovedeşte că micuții de aici sunt agresați fizic frecvent. „Mă așteptam să fie totul bine, că până la urmă e cuvântul unui copil și al meu împotriva îngrijitoarei. Chiar i-au spus fetiței să îmi spună că a glumit cu mine și că nu a bătut-o nimeni. În mod sigur evenimentul se va repeta, însă eu sunt decisă să pun camere de luat vederi cu știrea sau fără știrea celor de la grădiniță. Dacă aș avea posibilități nu mi-aș mai lăsa o secundă copilul acolo. Fetița mea nu doarme noaptea, tresare în somn, e foarte sensibilă, se comportă ca un copil abuzat. Lucrez la Protecţia Copilului și știu ce spun. O să le demonstrez până la urmă ce se întâmplă în acea grădiniță”, a precizat Marinela Călărașu.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: