Vulpile au dat năvală în satele din Gorj

Gorjenii au ajuns în culmea disperării din cauza vulpilor care le intră în gospodării. Oamenii se plâng de faptul că animalele dau atacul la cotețele cu păsări și le fac pagubă. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare cunosc foarte bine această situație, dar nu pot face nimic. Vulpile vin în sate pentru că nu au ce mânca în pădure. Din fericire, acestea nu au rabie. De precizat este faptul că în ultimele luni au fost împușcate zeci de vulpi pe raza județului Gorj.

În ultima perioadă vulpile au coborât din păduri și intră în gospodăriile gorjenilor. Nu ar fi o problemă dacă animalele nu ar ataca cotețele cu păsări. Localnicii au ajuns chiar să-și păzească gospodăriile de frică să nu rămână fără agoniseala de-o vară. „Așa ceva nu am văzut de când mama m-a făcut. Vulpi ca anul ăsta nu s-a mai pomenit. Pur și simplu vin în curte și nu au nicio treabă. Ne ia păsările din curte. Am ajuns să stăm de pază la cotețe ca să nu rămânem fără păsări. Am mai luat și câini, dar tot degeaba. Vin și ziua, și noaptea. Este ceva de groază”, a declarat o localnică din Tismana.

Situația este cunoscută

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentară cunosc această problemă, însă nu au ce să facă în acest caz. Directorul Ion Iliuță susține că nu au fost înregistrate cazuri de rabie. „Este normal ca în această perioadă vulpile să vină către sate, în căutare de hrană. Din fericire nu am avut cazuri de rabie. De obicei vulpile care au rabie și-au pierdut instinctul de conservare și sunt prietenoase. Noi am și împușcat vulpi. Vreau să vă spun că din cele 30 de vulpi împușcate, niciuna nu a avut rabie”, a precizat Ion Iliuță, directorul DSVSA Gorj.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: