Alin Văcaru: Oamenii din PSD o să răbufnească

Alin Văcaru, deputatul plecat din PSD Gorj la Pro România, a spus într-un interviu la Acces TV că atacurile pesediştilor gorjeni la adresa lui Victor Ponta sunt peste puterea lui de înţelegere. Văcaru crede că pesediştii gorjeni vor fi taxaţi de electorat, pentru că aceiaşi oameni care acum îl denigrează pe Ponta au cerut voturi lăudându-se cu ceea ce a realizat guvernarea Ponta.

Reporter: Nimeni nu se aştepta ca PSD Gorj să se delimiteze atât de vehement de Victor Ponta. Cum aţi văzut acel boicot al pesediştilor la inaugurarea Sălii Polivalente?

Alin Văcaru: Este păcat, mai ales că nu a mai fost un asemenea eveniment sportiv la Târgu Jiu, cu participanţi din zeci de ţări. Eu nu îmi aduc aminte, şi am fost în acest partid 18 ani, să se dea ordine şi să le respecţi cu atâta vehemenţă. Să uiţi tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă, pentru că vă aduceţi aminte cum era primit Victor Ponta la Târgu Jiu, câţi erau în jurul lui. Era un eveniment important la Târgu Jiu şi era vorba de respectul nostru pentru cetăţeni. Sala asta nu este a lui Victor Ponta, nu o lua cu el la Bucureşti, a fost munca multor oameni. Este adevărat, finanţarea a fost aprobată când era Victor Ponta prim-ministru.

Rep.: Cum credeţi că au ajuns cei de la PSD să ia o asemenea decizie?

A.V.: Cu două-trei zile înainte toţi puneau pe paginile de socializare că participă, iar în ultimul moment să boicotezi pentru că vine şi domnul Victor Ponta... Să se delimiteze aşa nişte oameni care toţi au apărut în fotografiile electorale din 2016 cu Victor Ponta, şi domnul Cârciumaru, şi domnul Weber, şi alţii. Când mergeam în comune, în teritoriu, în 2016, împărţeam cu toţii pliante cu realizările lui Victor Ponta. Cum au crezut ei că această delimitare este bună pentru organizaţia PSD? Am vorbit cu o grămadă de oameni din ţară, toţi se miră, cum să faci aşa ceva? Să te debarasezi aşa de un om doar ca să dai bine la şeful tău, Liviu Dragnea...

Rep.: Asta a şi surprins, că s-a trecut de la o extremă la alta.

A.V.: Este peste puterea mea de înţelegere. Eu pot să stau la masă şi cu unul de la PNL, şi cu unul de la PSD, şi cu unul de la PMP. Adversari politici suntem în campanie. Nu ştiu de ce nu ia şi ei exemplu de la preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, care e mai nou în PSD, dar e mai pesedist decât mulţi. Adică omul e pesedist, dar mă refer la PSD-ul pe care îl ştiam eu. Pentru că acum, din păcate, e un PSD de genul hai ne punem bine cu şeful şi să dăm în ăla pe care nu-l suportă şeful. Dacă şeful de partid de la centru e supărat pe Ponta, hai toţi să dăm în Ponta. Pe acest Cosmin Popescu, şi am tot respectul pentru el, nu îl văd decât vorbind despre proiecte, am semnat contractul cutare, am atras cutare fonduri. Ăsta e modelul de om politic, nu de a denigra. În parlament cum stau alături de Victor Ponta? Acolo cum pot respira acelaşi aer?

Rep.: De ce spuneţi că PSD s-a schimbat?

A.V.: Nu mai e PSD-ul de altădată. Era un partid modern, făceam alegeri interne pentru lista la parlamentare, toţi spuneam că e democraţie. Apoi au ajuns listele la Bucureşti şi le-au schimbat. Pentru ce se mai zbat oamenii în teritoriu, sunt buni doar ca să aducă voturi? Până la urmă, oamenii din PSD o să răbufnească. Poate că înţelegeam dacă doar nu veneau la inaugurarea sălii, dar a doua zi au fost acele atacuri pe paginile oficiale de facebook. Când erau serioşi, când mergeau de mână cu Victor Ponta sau acum când îl atacă? O să facă poartă la intrare în Târgu Jiu, să nu mai intre Victor Ponta? Oamenii îi vor taxa.

Vizualizări: 833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: