Weber: Primarii PNL nu trec la PSD, ci la PLR

Deputatul PSD Mihai Weber spune că beneficiarul ordonanţei dată de Victor Ponta privind libertatea aleşilor de a pleca de la un partid la altul, fără să-şi piardă mandatul, va fi Partidul Liberal Reformator (PLR) al lui Călin Popescu Tăriceanu. El a spus la Radio Infinit că liberalii supăraţi că s-a rupt USL vor trece la PLR. Weber a mai spus că subiectul ordonanţei traseismului pentru 45 de zile este unul „hot“. Adică fierbinte.

Reporter: Unde-i blocată această administraţie locală?

Mihai Weber: Trădarea a fost din partea PNL. Ei au ieşit din acest program politic USL şi acum se aliază cu cei împotriva cărora aruncau cu pietre. Trebuie să asigurăm o stabilitate. Primăria capitalei de trei luni de zile nu mai promovează nici un proiect pentru că PNL s-a aliat cu PDL şi boicotează orice hotărâre. Trebuie să deblocăm activitatea consiliilor locale şi judeţene.

Rep.: Nu e traseism politic?

M.W.: Nu o văd ca pe un traseism politic, sunt împotriva traseismului politic. Dintr-un punct de vedere este o oarecare formă, dar vreau să vă duc la 2012, când primarii au venit în faţa cetăţenilor cu un program. Era un vot împotriva PDL şi a preşedintelui ţării. Acum eu mă pun în postura acestui primar care a mers alături de mine şi a spus PDL a fost un dezastru.

Rep.: Ca să se confirme că PNL a trădat atunci ar însemna că mulţi primari liberali să treacă la PSD?

M.W.: Nu. Au variantă. Trec în aripa liberală, adică în noul partid creat de Tăriceanu. Cei de la PNL nu mai sunt adevăraţii liberali care au negociat şi şi-au asumat respectivul program al USL. (...) Veţi vedea că migraţia aceasta care va fi nu va fi spre PSD, ci spre PLR. Din cei care sunt nemulţumiţi.  Vor fi şi consilieri de la PSD care vor pleca.

Rep.: Nu vă temeţi că partidul poate deveni prea puternic? Vrem totuşi o viaţă politică echilibrată.

M.W.: Noi ne dorim să revenim la perioada dinaintea destrămării USL.

Rep.: Adică 70% din electorat?

M.W.: Este un program de guvernare care are efecte şi atunci nu este normal să facem tot posibilul să continuăm acest program?

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: