Zeci de elevi şi profesori din Gorj, şcoliţi în Anglia

Cei mai buni 50 de elevi ai Colegiului Tehnic “Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu vor pleca în Anglia la un stagiu de practică, iar la întoarcerea în ţară vor putea să-şi echivaleze rezultatele la diferite discipline. Fiecare elev va primi 3.100 de euro pentru transport, cazare, masă şi restul cheltuielilor. Liceul a accesat fonduri şi pentru pregătirea cadrelor didactice, care va începe în această vară.

Circa 120 de elevi de clasa a XI-a ai Colegiului Tehnic “Gheorghe Magheru” s-au înscris la preselecţia pentru a participa la un stagiu de practică în Anglia, în Plymouth. Doar 50 dintre aceştia au fost selectaţi, în baza unei testări şi a unui interviu. Unitatea şcolară a primit fondurile necesare în baza unor proiecte finanţate în totalitate de UE, pentru ca elevii să poată efectua astfel de experienţe în străinătate. “Este vorba de două proiecte, unul pe resurse naturale şi unul pe tehnic. Ambele proiecte prevăd efectuarea unui stagiu de instruire practică în diferite locaţii şi la agenţi economici din Marea Britanie. O parte din pregătire au făcut-o în ţară, iar restul de trei săptămâni să le finalizeze acolo. Tot acolo vor da două examene, unul de competenţe lingvistice şi un text de specialitate. Pe baza diplomelor obţinute, la întoarcerea în ţară, li se vor echivala rezultatele la diferite discipline din aria lor curriculară”, a declarat Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic “Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu. 

Elevii nu vor pleca toţi odată, ci în trei etape. Primii 20 de elevi au plecat la sfârşitul săptămânii trecute.

Nu doar elevii Colegiului Tehnic “Gheorghe Magheru” vor pleca la cursuri de pregătire, ci şi cadrele didactice ale liceului. „În vară, cinci profesori de specialitate-ingineri, vor merge într-un stagiu separat de pregătire. Vor merge în Anglia şi Portugalia pentru specializări, tot printr-un proiect bazat pe fonduri europene. E un proiect separat, dar care a fost gândit integrat cu cele două, ca odată cu elevii să plece şi profesorii. Sunt profesori ingineri, pentru că aici este partea aplicativă mai deosebită, mai dezvoltată”, a precizat directorul Marius Buzera. 

Vizualizări: 297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: