Zi decisivă pentru cei opt primari din dosarul Ydail

Zi cu emoții pentru primarii din dosarul „agendei” găsite la administratorul firmei Ydail Construct, procurorii solicitând în continuare arestarea lor preventivă. Anchetatorii au contestat măsura controlului judiciar dispusă săptămâna trecută de judecătorii gorjeni și merg azi la Curtea de Apel Craiova în speranța că acolo vor obține mandatele de arestare solicitate pentru edilii inculpați în dosar. Judecătorii au de luat o hotărâre și în privința contestațiilor pe care le-au depus cei mai mulți dintre primarii inculpați, majoritatea contestând deciziile luate împotriva lor la Tribunalul Gorj.

Edilul din Urdari, Mihai Calotă, cel de la Negomir, Ion Gruescu, cel de la Plopșoru, Petre Grigorie, cel de la Bărbătești, Adrian Mangu, cel de la Aninoasa, Ilie Pietroi, precum și fostul administrator al orașului Rovinari, Constantin Podaru, și administratorul de la Ydail, Ștefan Doru Șandru, au contestat controlul judiciar sub care au fost plasați, ei considerând că nu există motive pentru a fi implicați în această anchetă. Primarii de la Slivilești, Sorin Bucurescu, cel de la Melinești, Ana Ceană, și de la Cătunele, Florinel Țuilă, nu au mai contestat măsura controlului judiciar, sperând că își vor dovedi nevinovăția oricum la instanța de fond, dacă va fi un rechizitoriu în care să fie trimiși în judecată.

Toți au fost reținuți însă săptămâna trecută pentru 24 de ore și acuzați că ar fi luat ca mită diverse sume, în total 400.000 de lei. Banii ar fi fost dați de Șandru, sumele regăsindu-se într-o agendă ridicată de anchetatori de la acesta din birou, cu ocazia unor percheziții de acum o lună și ceva. Omul din spatele Ydail, fostul primar de la Turceni, Ion Iordache, a negat însă categoric existența unor astfel de șpăgi, el spunând că sumele ar reprezenta, de fapt, profitul firmei din contractele derulate cu primăriile respective.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: