Ziua Imnului Naţional, bifată de autorităţile gorjene

Manifestările organizate anul acesta de Ziua Imnului nu au prezentat interes pentru târgujieni, drept dovadă numărul neînsemnat al persoanelor prezente ieri dimineaţă în Piaţa Prefecturii. Pentru prima dată Imnul Naţional a fost intonat de către o interpretă din Gorj.

Ziua Imnului Naţional al României a fost marcată ieri la Târgu Jiu printr-o serie de manifestări şi discursuri evocatoare. Evenimentul a debutat cu un semnal de trompeţi şi cu rugăciune, rostită de preotul militar Constantin Măgdoiu. Târgujienii nu s-au arătat a fi interesaţi de manifestare, în centrul municipiului aflându-se numai garda de defilare, fanfara, autorităţile judeţene şi câţiva curioşi care s-au abătut câteva minute din drum pentru a asculta discursurile oficialităţilor. Printre cei care au ţinut discursuri privind semnificaţia evenimentului s-a aflat şi primarul Florin Cârciumaru. „Imnul de Stat este şi va fi legătura noastră cu ţara. Să fim întotdeauna mândri de Imnul de Stat şi demni de ţara românească. Dumnezeu să ocrotească România şi pe români”, a spus  Cârciumaru la încheierea mesajului său. Despre importanţa Imnului Naţional a vorbit şi preşedintele Consiliului Judeţean. „Imnul Naţional reprezintă mesajul simbol al tuturor românilor către celelalte popoare ale lumii întregi”, a menţionat Ion Călinoiu.

Pentru prima dată, Imnul Naţional a fost intonat de către o interpretă din Gorj. Este vorba de Daniela Popescu, elevă a Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu. Evenimentul s-a terminat prin defilarea gărzii de onoare. Ziua Imnului este sărbătorită în fiecare an pe data de 29 iulie.     

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: