Ziua şi Gardianul nu mai apar în format tipărit

Conducerile ziarelor Ziua şi Gardianul au decis astăzi ca publicaţiile respective să apară numai în variantă electronică.

Cotidianul Gardianul va apărea, de miercuri, doar online, decizia întreruperii apariţiei ediţiei tipărite fiind luată de acţionariat. "Azi dimineaţă (marţi - n.r.) a apărut ultimul print. Ziarul va fi publicat online în continuare. Nu ştiu dacă este o decizie temporară sau definitivă, asta vor decide acţionarii. Legat de angajaţi, este o decizie la care lucrează în prezent acţionariatul", a spus Alecu Racoviceanu, membru în Consiliul editorial al ziarului. Gardianul a apărut pe piaţă în 2002.

Tot marţi, conducerea ziarului Ziua a luat decizia ca publicaţia să apară, de joi, doar online, apariţia ediţiei tipărite fiind suspendată "până la echilibrarea balanţei financiare", potrivit unui comunicat trimis angajaţilor, marţi, de către directorul general al publicaţiei, Mihai Pâlşu. Începând cu data de 6 ianuarie 2010, toţi angajaţii grupului de presă ZIUA care nu fac parte din echipa redacţională ZIUA online vor primi preavizul legal de încheiere a contractelor de muncă, se mai precizează în comunicat.

Vizualizări: 67

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: