Zona blocurilor ANL din Cărbuneşti, inaugurată pe 1 decembrie

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită de către gorjenii din Târgu Cărbuneşti cu mare fast. Pe lângă ceremonialul militar – religios, vor avea loc şi o serie de evenimente culturale. Tot pe data de 1 decembrie cărbuneştenii vor vedea o faţă nouă a zonei ANL, unde se va inaugura amenajarea pe verticală. Cei prezenţi la eveniment vor fi serviţi tradiţionalul meniu fasole cu cârnaţi. Odată cu lăsarea serii, primarul Mihai Mazilu va aprinde iluminatul festiv.

Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României vor debuta la Târgu Cărbuneşti în dimineaţa zilei de 1 decembrie cu un ceremonial militar-religios. Vor fi depuse jerbe şi coroane de flori la monumentul eroilor. După omagiul adus celor care şi-au jertfit viaţa pentru ţară, vor avea loc o serie de evenimente importante pentru comunitate. „Începând cu data de 1 decembrie Clubul Elevilor din Târgu Cărbuneşti va purta numele celebrului pictor, Florin Isuf, decedat anul trecut. Ca un omagiu adus marii personalităţi a Gorjului vom organiza şi dezvelirea unei plăcii comemorative. De asemenea, tot pe data de 1 decembrie, vom oferi titlul de cetăţean de onoare profesorului Gheorghe Plăvăţ, un mare artist din Târgu Cărbuneşti care are lucrări expuse în trei continente”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Peste 600 de porţii de fasole cu cârnaţi

Ziua de 1 Decembrie va reprezenta o dublă sărbătoare, mai ales pentru locuitorii din zona ANL unde va fi inaugurată amenajarea pe verticală. „Proiectul amenajarea pe verticală este pe ultima sută de metri. Lucrările au presupus realizarea de parcări, alei, zone pentru spaţii verzi şi iluminat. Zona ANL va fi inaugurată în data de 1 Decembrie, când vom aprinde iluminatul festiv inclusiv în această zonă”, a menţionat primarul Mihai Mazilu. Şi cum prezenţa la atâtea evenimente necesită foarte mult timp, primăria s-a gândit şi la cei care nu vor reuşi să servească prânzul acasă. „Anul acesta, vom pregăti 600 de porţii de fasole cu cârnaţi, care vor fi oferite în zona ANL”, a mai menţionat Mihai Mazilu.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: