Ţigănci din judeţul vecin, cu înşelăciuni prin Târgu Jiu

Trei ţigănci din Hunedoara au încercat să facă rost de bani înşelând o vânzătoare din Târgu Jiu. Aceasta nu doar că a fost păcălită de cele trei femei, ci şi prinsă la mijloc într-un scandal de zile mari. Cele trei ţigănci sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi riscă să ajungă după gratii.

Stela Roşca, Medenţia Rostaşi şi Maria Sava sunt cele trei femei de etnie rromă acuzate de furt. Planul celor trei femei a fost unul simplu şi folosit de mulţi dintre hoţi, spun poliţiştii. Ele au intrat într-un magazin din Târgu Jiu şi i-au spus vânzătoarei că vor să cumpere trei şnururi de telefon. Vânzătoarea a primit de la femei o bancnotă de 200 de lei, imediat însă ce au primit şnururile şi restul ţigăncile s-au răzgândit în privinţa cumpărăturilor, pe motiv că şnururile sunt scumpe şi şi-au cerut banii înapoi.

Vânzătoarea n-a stat pe gânduri, le-a înapoiat bancnota de 200 de lei, dar a cerut acestora restul şi şnururile. Femeile i-au pus banii pe tejghea şi au ieşit repede din magazin, tânăra vânzătoare a rămas mută de uimire când a văzut că în loc de 200 de lei pe tejghea ţigăncile au lăsat doar 50 de lei. A alergat într-un suflet după ele însă nu a fost chip să le convingă că nu au înapoiat tot restul şi astfel s-a iscat un scandal ca la uşa cortului. „Toate trei ne-am vorbit să o înşelăm pe vânzătoare, acum ele spun că nu ştiu nimic dar mint, asta vroiam toate”, a spus Maria Sava.

Scandal ca la uşa cortului

Doar poliţia a putut linişti apele. „Au venit la Târgu Jiu să fure. Au făcut un scandal monstru în stradă, una dintre ele a avut un copil în braţe, am înţeles că a vrut să-l arunce în sus. Poliţiştii comunitari au intervenit repede, au aplanat lucrurile şi le-au luat pe cele trei femei la sediu care ulterior au fost predate celor de la Inspectoratul de Poliţie Gorj în vederea cercetării”, a precizat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu.

Poliţia recomandă comercianţilor mare atenţie la persoanele de etnie rromă, în multe dintre cazuri nu se poate rezolva nimic din lipsa de dovezi sau martori. Pe numele celor trei femei poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt. Pedeapsa pentru o astfel de faptă este cuprinsă între 3 şi 15 ani.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: