14 liberali gorjeni, audiaţi în dosarul lui Morega

14 liberali gorjeni au fost ieri audiaţi în dosarul „Bani pentru partid”, proces care a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acest proces survine după ce în primăvara lui 2007  a apărut o înregistrare de la o şedinţă a PNL Gorj în care şefilor liberali de instituţii descentralizate li se cereau bani pentru campania electorală.

La înfăţişarea de astăzi au fost audiaţi 14 liberali, şefi de instituţii deconcentrate. Toţi au fost luaţi la întrebări în calitate de martori. “Am fost audiat în acest proces în calitate de martor. La proces au fost prezenţi 14 liberali din Gorj de la diferite instituţii. Printre cei audiaţi au fost Traian Iana, de la Garda Financiară, Aristică Moroşanu, fostul şef de la DSP, Florin Mergea, fostul director al Spitalului Judeţean, Mihai Versin, fostul director APIA, Victor Banta, fostul prefect şi fostul subprefect, Constantin Dumitrescu“, a declarat, Gheorghe Orzan, vicepreşedinte al PNL Gorj, fiind şi el printre cei audiaţi.

Victor Banţa, fostul prefect de Gorj, spune că şi-a susţinut declaraţia din 2007. “Eu mi-am menţinut declaraţia din 2007. Eu nu amestec politica cu treburile personale“, a declarat Victor Banţa, inspector guvernamental.

În acelaşi dosar mai sunt judecaţi trei funcţionari de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj şi primarul din comuna Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, aceştia fiind puşi sub acuzare după ce edilul l-ar fi sunat pe Morega şi ar fi cerut să îl ajute să îi fie anulată o amendă primită de la inspectorii de la Apele Române.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: