A crescut numărul furturilor din autoturisme

Poliţia municipiului Târgu Jiu a fost sesizată de către un localnic despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras un laptop dintr-un autovehicul. Oamenii legii au stabilit că furtul a fost comis în noaptea de 1 spre 2 august când suspecţii au profitat de neglijenţa părţii vătămate, care şi-a lăsat un bun de valoare (laptop ), în interiorul autoturismului parcat. Poliţiştii continuă activităţile de cercetare şi investigare pentru identificarea suspecţilor şi recuperarea prejudiciului. Într-un alt caz de furt reclamat în data de 28 iulie din autoturisme ca fiind comis de către persoane necunoscute, urmare a investigaţiilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au identificat principalii suspecţi. Este vorba de doi târgujieni de 15, respectiv 19 ani au sustras dintr-un autoturism un acumulatorul auto. Pe parcursul anchetei, poliţiştii au recuperat acumulatorul auto, evaluat la suma de 300 de lei şi l-au restituit părţii vătămate. Poliţiştii îi cercetează în stare de libertate pe cei doi suspecţi, pe numele acestora fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.(A.F.)

Ştiri pe scurt

Deţinea armă fără drept

În urma acţiunilor pe linia prevenirii săvârşirii faptelor ce încalcă prevederile legale privind regimul armelor şi al muniţiilor, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Gorj, au stabilit că un târgujian de 44 ani  nu a declarat o armă de tir sportiv, pe care o deţinea de mai mult timp, fără a avea acest drept. Poliţiştii au ridicat de la suspect,  arma neletală cu aer comprimat, iar pe numele acestuia au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere sau port de armă neletală, din categoria celor supuse autorizării, fără drept“. (A.F.)

S-a urcat băut la volan şi a făcut accident

Un bărbat de 45 de ani din Urdari s-a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice şi a produs şi un accident rutier soldat din fericire numai cu pagube materiale. La faţa locului a ajuns imediat un echipaj din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu care au stabilit că în timp ce conducea autoturismul, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de către un târgujian de 44 de ani. În urma impactului, maşina şoferului vinovat a fost proiectată în alte două autoturisme parcate pe marginea părţii carosabile. Poliţiştii l-au testat pe bărbatul din Urdari cu aparatul etilotest şi au constatat că acesta prezenta o concentraţie 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, poliţiştii rutieri i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării şi au întocmit pe numele acestuia dosar penal. (A.F.)

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: