A intrat în greva foamei pentru pământ

O femeie din comuna Fărcăşeşti a intrat ieri în greva foamei din cauza unei încurcături făcute de primărie. Maria Ciocoiu acuză autorităţile locale de faptul că refuză să o pună în posesie, deşi are o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Ba mai mult, spune că o altă rudă a primit titlul de proprietate pe aceeaşi pădure. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că Primăria Fărcăşeşti este vinovată de această situaţie. În momentul de faţă, autorităţile locale încearcă să schimbe, tot prin instanţă, hotărârea definitivă şi irevocabilă. Viceprimarul recunoaşte că sunt multe titluri de proprietate eliberate greşit.

Maria Ciocoiu, în vârstă de 60 de ani, încearcă de câţiva ani să intre în posesia a 2,5 hectare de pădure pentru care are o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. „Am hotărâre definitivă şi irevocabilă de punere în posesie din anul 2010, dar primăria refuză să o pună în aplicare. Pădurea este în apropierea Carierei Roşia, iar SNL Oltenia şi EMC Roşia au fost citate în proces pentru a li se aduce la cunoştinţă că am trecut pe acest amplasament. Am înţeles că pentru acest teren se mai judecă o altă persoană, iar cei de la primărie tot amână să mă pună în posesie. Voi sta în greva foamei cât va fi nevoie pentru a rezolva această problemă”, a declarat Maria Ciocoiu.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că toată încurcătura a fost făcută de către Primăria Fărcăşeşti şi numai instanţa poate clarifica lucrurile. „Situaţia doamnei Ciocoiu este foarte delicată. Dumneaei a avut un titlu de proprietate care i-a fost anulat de o altă rudă, Maria Balaci, căreia i-a fost emis un alt titlu de proprietate. La ora actuală validarea dreptului de proprietate în favoarea Mariei Ciocoiu a fost contestată în instanţă de către Comisia Locală Fărcăşeşti, iar până la o pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti nu poate fi emis titlul de proprietate în favoarea acesteia. Cu alte cuvinte, Primăria Fărcăşeşti a dat două titluri de proprietate, iar cei de la primărie încearcă să schimbe sentinţa instanţei demonstrând că Maria Ciocoiu nu are calitatea de moştenitor”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Instituţiei Prefectului.

Dosarul, în analiză

Viceprimarul comunei Fărcăşeşti recunoaşte că s-au făcut foarte multe greşeli cu eliberarea titlurilor de proprietate. „Dosarul dumneaei este în analiză la agricol, se lucrează la el, dar s-au făcut multe greşeli înainte, iar acum se lucrează la remedierea situaţiei. Este decizia dumneaei de a face greva foamei, dar putea să mai aştepte şi dânsa pentru că ştia că dosarul este în analiză. S-a dat un titlu de proprietate greşit acolo, sunt mai mulţi implicaţi. N-am putut să punem în posesie aşa cum trebuia, ştim că are o hotărâre judecătorească. Rezolvarea este că îi vom elibera titlul de proprietate în cel mai scurt timp. Vom întocmi documentaţia ca să o ducem la OCPI.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: