Abonament la Antalya

Pandurii s-au abonat la staţiunea Antalya în această iarnă. Acolo au decis să efectueze şi un al treilea stagiu de pregătire, mânaţi de condiţiile imposibile de antrenament din ţară. Culmea, deşi puteau alege să-şi prelungească stagiul actual, gorjenii au decis să revină miercuri în ţară şi apoi să se întoarcă din nou în Turcia.

Pandurii încheie acest al doilea stagiu din Turcia pe 15 februarie. Vor sta numai câteva zile în ţară însă, urmând apoi să revină în Antalya la pregătiri.

Vin ca să se întoarcă -!

Pandurilor le e imposibil să se antreneze în ţară unde e urgie. Zăpadă căzută în cantităţi enorme în ultimele zile face terenurile impracticabile. În aceste condiţii, decizia de a amâna startul returului în liga întâi e doar o formalitate. Pandurii au decis să nu mai aştepte însă decizia oficială a Comitetului Executiv al FRF de pe 17 februarie şi au creionat deja un alt program de pregătire. Practici gorjenii vor reveni miercuri din Antalya dar se vor întoarce acolo la pregătiri pentru un al treilea stagiu. Decizia pare una absolut logică dacă e să ne luăm după „nebunia” din ţară. Ce e ciudat însă e faptul că pandurii au ales calea mai grea, când puteau pur şi simplu să-şi prelungească actualul stagiu şi să rămână în Antalya până aproape de startul returului. Aşa au procedat dinamoviştii la finele lunii ianuarie, speriaţi şi ei de vremea din ţară. Elevii lui Grigoraş vor reveni însă pentru câteva zile în ţară pentru a-şi revedea familiile. Să sperăm că niciunul din ei nu va alege să călătorească cu trenul spre casă, altfel ar putea împărtăşi soarta jucătorilor de la Oţelul, blocaţi aproape două zile pe căile ferate. „Avem veşti din ţară unde toată lumea spune că nu va începe campionatul la data preconizată din cauza vremii nefavorabile. Decizia finală va fi luată în Comitetul Executiv dar până atunci ne-am făcut un alt program. Am văzut care e situaţia de acum din ţară şi în condiţiile meteo care sunt acum în România nu avem altă soluţie decât să rămânem aici. Probabil că o să plecăm în ţară şi o să revenim în data de 20 februarie aici pentru un al treilea stagiu de pregătire până în data de 28 februarie”, a spus preşedintele Eugen Pârvulescu pe site-ul oficial al clubului.

Azi duel cu sârbii

Pandurii joacă astăzi ultimul amical din stagiul actual. Până acum nu le-a mers deloc grozav. Au pierdut cu acelaşi scor, 0-3, meciurile cu Zeta Golubovici (Muntenegru) şi Shkendija (Macedonia), cu 1-2 duelul cu Novi Pazar (Serbia) şi au remizat 3-3 cu ungurii de la MTK Budapesta (liga a doua). Singura victorie a venit în testul cu moldovenii de pe locul 12, FC Costuleni Ungheni (3-2). Adversarii de azi ai pandurilor sunt sârbii de la Rad Belgrad, locul 12 în prima ligă. Nu va fi şi ultimul test al gorjenilor din această iarnă. „În data de 24 sau 25 vrem să mai jucăm şi o ultimă partidă de verificare înaintea începerii returului. Noi sperăm ca returul să se reia cel puţin în 2-3 martie dar e posibil să se amâne şi atunci pentru că s-a văzut ce e acum în ţară. Oricum noi ne pregătim pentru amânarea cu încă o săptămână a reluării campionatului, dacă va fi aşa”, a mai spus Pârvulescu.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: