ACS Viitorul, emoţii pentru play-off. Gol anulat pentru FK Csikszereda

ACS Viitorul Târgu Jiu a ratat luni şansa de a deveni prima echipă calificată matematic în play-off-ul Ligii 2. Chiar dacă a egalat liderul Ligii 2, echipa pregătită de Flavius Stoican şi la acest meci, încă mai tremură pentru un loc între primele şase. Şi a tremurat şi pentru acest egal, după ce FK Csikszereda a reuşit să înscrie dar golul a fost anulat de arbitrul asistent Florin Păunescu din Vâlcea.

Meciul dintre ACS Viitorul şi FK Csikszereda, disputat luni seară la Târgu Jiu, s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, iar echipa, condusă încă de demisul şi apoi "nedemisul" Flavius Stoican, a tremurat până în ultima secundă şi pentru această remiză, în minutul 4 al prelungirilor oaspeţii putând beneficia de un penalty, dacă arbitrul nu muta locul executării pe linia de careului de 16 metri. Jucătorul celor de la ACS Viitorul, care a faultat din postura de ultim apărător, a primit cartonaş roşu dar nu s-a acordat şi penalty-ul cuvenit oaspeţilor, Lixandru trăgându-l vizibil de tricou pe adversarul scăpat spre poartă.

În minutul 86, oaspeţii de FK Csikszereda au reuşit să înscrie dar golul a fost anulat, însă motivul nu este clar. La o centrare dintr-o lovitură liberă din dreapta a lui Jebari, mingea a fost bătută lung în careu şi a căzut pe lângă Rusu care a ieșit greșit, şi a fost deviată de Lixandru. Bor a împins balonul din 4 metri în plasă, la bara a doua. Arbitrul Mladinovici a arătat centrul terenului, validând reuşita ca gol valabil. Ciucanii s-au bucurat chiar de marcarea golului dar, după câteva secunde, arbitrul Horia Mladinovici a anulat golul pe motiv de offside, la indicațiile assitentului vâlcean Florin Păunescu. Jucătorii Csikszeredei s-au strâns în jurul centralului să îi ceară explicaţii dar golul a rămas anulat.

Înaintea meciului de la Târgu Jiu cu FK Csikszereda, dar și înaintea ultimului joc din etapa a 20-a, penultima a sezonului regulat, ACS Viitorul Târgu Jiu ocupa locul 3, cu 31 de puncte, fiind la egalitate cu U Craiova 1948 SA (locul 2), Farul Constanța (locul 4) și Dunărea Călărași (locul 5). Cum jocul cu echipa din Harghita s-a încheiat la egalitate, ACS Viitorul a mai acumulat un punct fiind acum la egalitate cu liderul Ligii 2, ASU Politehnica Timişoara. FK Csikszereda se afla pe poziția a 11-a, cu 28 de puncte, şi a ajuns acum la 29 de puncte, şi este pe locul 9, la doar trei puncte de ASU Poli, sperând în continuare, până în ultima etapă, la calificarea în play-off.

Nu mai puţin de 11 echipe din Liga 2 speră în continuare în calificarea între primele şase, după meciurile din ultima etapă a sezonului normal.

Galerie foto



Vizualizări: 1,163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: