Actualii directori din CEO, semnatarii facturilor lui Şova

Trei dintre cei cinci membri ai Directoratului Complexului Energetic Oltenia sunt cei care în anii 2007-2008 avizau la plată facturi de milioane de lei către Casa de avocatură Şova şi asociaţii. Este vorba de Laurenţiu Ciurel, acum inculpat în dosarul „Şova”, dar şi de Aurel Medinţu şi Ion Petroniu. Întâmplător sau nu, Medinţu şi Petroniu sunt singurii directori ţinuţi în funcţie care nu au fost selectaţi pe ordonanţa 109, selecţie începută anul trecut şi prelungită la infinit, probabil până va putea fi selectat cine trebuie. Mai mult, directorul de Energie Medinţu este cel care a demisionat la începutul anului, după o ceartă cu Consiliul de Supraveghere. În scurt timp, Consiliul de Supraveghere a fost revocat, iar Medinţu readus în funcţie.

Trei persoane care conduc acum Complexul Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel - director general şi inculpat, Ion Petroniu - director Strategie Dezvoltare şi Aurel Medinţu - director Divizia Energie, sunt aceleaşi care au trimis în conturile lui Dan Şova milioane de lei. Din documente reiese că cei mai mulţi bani au fost daţi degeaba, că avocaţii îşi decontau ore întregi pentru procese uşoare şi că apăreau simultan ore lucrate şi la Turceni şi la Rovinari pentru acelaşi tip de activitate.

Pixul lui Ciurel e şi acum la Medinţu

Pe toate facturile apar numele lui Laurenţiu Ciurel, actualul director general al CE Oltenia, inculpat în acest dosar, Ion Petroniu şi Adrian Stăncioi, responsabil de contract. Numai că acceptul la plată pe foarte multe facturi este dat de Aurel Medinţu în locul lui Ciurel, şi acum Medinţu semnând de multe ori în locul directorului general.

Medinţu a fost unul dintre primii oameni aduşi în echipa lui Laurenţiu Ciurel în 2012. Direct de la pensie. La începutul anului 2015, directorul Medinţu a avut o cumpănă. Criticat de Consiliul de Supraveghere pentru lipsa performanţei, Medinţu şi-a scris demisia. A rămas însă director. Medinţu a demisionat pe 2 martie, pe 24 martie Consiliul a luat act de încetarea mandatului şi a dispus înregistrarea la Registrul Comerţului. Pe 27 martie Consiliul de Supraveghere a fost revocat, iar pe 21 aprilie Medinţu a semnat un nou contract cu CE Oltenia, cu caracter interimar. Acelaşi Consiliu anunţase şi că Petroniu urma să fie înlocuit, dar nici până azi nu s-a întâmplat acest lucru.

Medinţu a semnat şi în locul lui Daviţoiu

Revenind la Medinţu, omul de nădejde al lui Ciurel, acesta a acceptat la plată facturi de la Şova şi după ce Ciurel nu a mai fost director. Pe 8 ianuarie 2009, Casa Şova a emis către CE Rovinari factura cu numărul 690, în valoare de 81.931,5 lei. Factura a fost acceptată la plată de Medinţu pe 26 februarie 2009, acesta semnând pentru director, deşi unitatea nu mai era condusă de Ciurel, ci de Gheorghe Daviţoiu. Nu mai puţin de 450 de ore de muncă ale avocaţilor lui Şova au fost decontate prin această factură.

Culmea, tot pe 8 ianuarie 2009, Casa Şova a mai emis către CE Rovinari o factură de 1.200 de lei, pentru deconturi, aceasta fiind acceptată la plată pe 20 februarie cu semnătura directorului general Gheorghe Daviţoiu. În scurt timp, Daviţoiu a reziliat contractul, iar acum este unul din martorii acuzării în dosarul „Şofactura_sovava”, în care inculpaţi sunt Victor Ponta, Dan Şova, Laurenţiu Ciurel, Dumitru Cristea şi Octavian Graure.

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: