ACUZAŢIE: Copil ucis de neglijenţa medicilor din Târgu Jiu

A născut de şase ori acasă, copii perfect sănătoşi. Acum, la 42 de ani, a ales să nască în spital, unde s-a internat chiar cu două săptămâni înainte de soroc. Degeaba însă, pentru că medicii nu au băgat-o în seamă, femeia neavând bani de şpagă. Vineri la prânz femeii i s-a spus că totul este în regulă şi va naşte. Seara i s-a comunicat că pruncului nu-i mai bate inima, fiind mort de câteva ore. Pentru ca bătaia de joc să fie completă, tatălui i s-a spus, la mişto, că dacă nu-i convine poate să-şi ia copilul acasă. Asta înainte ca pruncul mort să fie scos din pântecul mamei.

Părinții copilului ce trebuia să vină pe lume la sfârșitul săptămânii trecute sunt tocmai din Stejari, din satul Piscoiu, iar până acum mama a născut numai la domiciliu. La cei 42 de ani ai săi, femeia a născut de șase ori acasă și doar la ultima sarcină, în urmă cu 9 ani, a avut ceva probleme cu o hemoragie mai puternică, ea aducând atunci pe lume gemene. De data aceasta, a ținut cont de vârsta mai înaintată și a decis să apeleze la serviciile medicale, pentru a nu fi acuzată în caz că apar probleme că a fost o mamă neglijentă.

Viorica Chișamera s-a internat la spital de două săptămâni, simțind că i se apropie sorocul. A mers mai întâi la Târgu Cărbunești, dar acolo i s-a spus că nu mai sunt medici pentru cezariană, motiv pentru care s-a urcat în mașină și a venit la Târgu Jiu. Medicii care au examinat-o aici i-au spus că trebuie să aștepte să nască, fătul fiind viu. Asta până vineri seara.

„Nu-i mai bate inima”

Asta i-au comunicat vineri seara medicii mamei care aștepta să nască, în condițiile în care la prânz nimeni nu-i spusese de vreo problemă. Dr. Ileana Ghimbaș a făcut constatarea, după care, pentru că i se termina tura, a plecat acasă, femeia rămânând cu pruncul mort în pântece. „Nu a avut nicio problemă, nimic, nimic. Au consultat-o când a venit aici și i-au spus că o să nască. Două săptămâni au ținut-o aici, iar acum să te trezești că vine și îți spune că nu-i mai bate inima e ceva de neimaginat. Dacă năștea tot acasă, ca la sarcinile anterioare, și mi se întâmpla mie ce li s-a întâmplat lor, veneau polițiștii și Parchetul și făceau dosar penal pentru pruncucidere, dar așa, la medici nu o să li se întâmple nimic. Și așa ne-au luat la mișto, zicând că o să putem să luăm copilul acasă dacă vrem, iar eu le-am spus că mai întâi să îl scoată ei din burta mamei și mai vorbim”, spunea cu amărăciune în glas Aurel Târziu, tatăl copilului mort.

Anchete, reclamații și amenințări

Rudele femeii au încercat să afle ce s-a întâmplat cu bebelușul, dar tot ce li s-a spus de la spital a fost să nu se bage că ei nu sunt medici ca să-și dea cu părerea și, ca urmare, oamenii au decis să apeleze la Poliție și Colegiul Medicilor pentru a afla adevărul. „Ea nu s-a plâns de absolut nimic până acum, în afară de faptul că s-a plictisit să stea în spital și că nu-i facă nimeni nimic. Nu a avut bani ca să dea și probabil de aia nici nu au băgat-o în seamă. Am încercat să vorbim cu ea la telefon, că acolo înăuntru, să ajungem la ea, nu ne lasă, că parcă e pușcărie. Nici la telefon nu a putut să vorbească prea mult pentru că a venit cineva de la spital și i-a reproșat că de ce vorbim noi, ceilalți, cu dumneavoastră, cu presa. Păi dacă nici la un caz din acesta nu se mai spune adevărul se duce totul de râpă în țara asta”, a spus Imelda Cotocea, rudă a mamei gravide.

Vizualizări: 458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: