Administratorii falimentari plătesc datoriile cu propriile averi

Administratorii care au adus firmele în faliment vor trebui să pună la bătaie averea proprie pentru achitarea datoriilor înregistrate de societăţile care au ajuns la insolvenţă. Recuperatorii din Gorj nu duc lipsă de astfel de clienţi şi au recurs la popriri pe case, pe maşini sau chiar pe conturile foştilor administratori.

Tot mai mulţi administratori de societăţi din Gorj au ajuns pe mâna  lichidatorilor, după ce aceştia au adus societăţile pe care le administrau la  insolvenţă. În urma verificărilor efectuate la societăţile aflate în pragul falimentului, recuperatorii judiciari au constat că de vină pentru situaţia societăţilor sunt chiar administratorii. „Avem foarte multe cauze pe rol, iar din păcate acest fenomen este tot mai des întâlnit în judeţul Gorj. Sunt administratori din cauza cărora firmele, pe care le reprezentau, au dat faliment. Împotriva acestora recurgem la executarea silită”, declară Mariana Somnea, lichidator judiciar

În prezent lichidatorii judiciari au recurs la popriri pe salarii, au pus sechestre pe maşini, sau pe case, chiar şi în Bucureşti. „Am mai multe astfel de popriri şi sechestre puse pe diferite bunuri, cum sunt apartamente, maşini popriri pe pensii sau chiar acum avem un sechestru pe o casă în Bucureşti”, mai spune Mariana Somnea, lichidator judiciar.

Răspunderea membrilor organelor de conducere intervine în cazul în care administratorii au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice in folosul propriu sau in cel al unei alte persoane, au făcut acte de comerţ in interes personal, sub acoperirea persoanei juridice, au dispus, in interes personal, continuarea unei activităţi care ducea, in mod vădit, persoana juridica la încetarea de plăţi, au ţinut o contabilitate fictiva, au făcut sa dispară unele documente contabile sau nu au ţinut contabilitatea in conformitate cu legea, dar şi multe alte situaţii.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: