Ajutor cerut de la marele dușman

Când impostura, ipocrizia și agresivitatea se amestecă, melanjul e perfect antipatic, dar și periculos. Antena 3 este un fenomen paradoxal care le înglobează pe toate. Poate ați remarcat că, în 80% dintre emisiunile de pe acest post, se vorbește despre justiție. Din aceste discuții se înțelege, ba chiar se afirmă deschis, în unanimitate că reprezentanții acestui post nu au nici cea mai mică încredere în justiția din România, un instrument eminamente ”băsist” care-i vânează pe toți dușmanii sistemului dictatorial ”ca pe vremea comuniștilor”.

Puneți-vă un pic în locul lor. Să zicem că jocul lor nu e unul de manipulare, ci o credință sinceră în subordonarea totală a dreptății pentru Traian Băsescu. Cum v-ați comporta referitor la justiția cea mult porcăită? Presupun că ați face tot posibilul să vă feriți de ea, nu? Ca adversari declarați ai sistemului, v-ați ruga ca justiția măcar să nu vă urmărească și să vă execute, nici vorbă să mergeți voi înspre ea, cu jalba-n proțap. Ei bine, la anteniști nu e așa. În timp ce pe sticlă latră zilnic la procurorii și judecătorii din ”clica președintelui”, în viața privată mai toți sunt procesomani. V-o spune unul care e deja victima a două acționări în instanță din partea Oanei Stancu, un element esențial în manipularea antenistă în privința justiției, ea însăși realizatoare de emisiuni în care se discută aproape exclusiv despre acest subiect. Dar nu e doar ea. Dan Voiculescu însuși are zeci de procese intentate, majoritatea tot jurnaliștilor. Antena 3 ca instituție este, de asemenea, foarte activă pe piața dărilor în judecată. La fel, vedetele postului, înconjurate de avocați dintre cei mai bine plătiți și blindate cu securiștii cei mai competenți, se adresează intens justiției cele strâmbe cu aproape orice ocazie.

Și-atunci să ne hotărâm, monșerilor. Dacă aveți convingerea că justiția este atât de rea, ce sens are să mai apelați tocmai voi, inamicii ei declarați, la avantajele ei? Dacă vă temeți atât de tare de lup, de ce, vorba marelui Gică Hagi, intrați în pădure? E retorică întrebarea, stați liniștiți. Eu știu de ce. Pentru că nici măcar voi nu credeți ce spuneți.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: