Aleşii din Rovinari, băgaţi în şedinţă extraordinară

Greu de crezut, dar consilierii locali din Rovinari au ajuns să fie convocaţi în şedinţă extraordinară de către primarul Dorin Filip pentru ca instituţia condusă de acesta să poată fi reprezentată legal în procesele pe care le are pe rol cu omul de afaceri Constantin Lupescu.

Aleşii au fost convocaţi săptămâna trecută, pe 9 martie, în şedinţă pentru a aproba un singur punct aflat pe ordinea de zi. Urgenţa o reprezenta faptul că de aproape o jumătate de an Consiliul Local era reprezentat la instanţă de consilierul juridic Cosmin Gheorghe Şorop, deşi acesta nu avea nicio împuternicire în acest sens, ci doar o dispoziţie a primarului Dorin Filip.

Şorop a înaintat către edil o notă în care explica faptul că la termenul din 8 martie al unuia dintre procesele aflate pe rol, avocatul lui Lupescu a invocat la instanţă lipsa calităţii sale de reprezentant al Consiliului Local Rovinari. Nota respectivă a fost redactată tot pe 8 martie şi a fost înregistrată la Primăria Rovinari a doua zi, pe 9 martie consilierii fiind convocaţi şi ei în şedinţă extraordinară. Prin votul dat ei l-au mandatat pe consilier să reprezinte Consiliul Local în toate litigiile avute cu Lupescu şi cu biroul executorului judecătoresc Nicuşor Trancă. Procesele existente la diferite instanţe între cele două părţi au ca miză o datorie de circa 1,2 milioane lei pe care omul de afaceri spune că o are de încasat de la Primăria Rovinari pentru lucrări executate înainte de anul 2000 şi neachitate în totalitate până acum. Datoria iniţială era de 43.900 lei, reactualizată ea fiind acum de zeci de ori mai mare. De altfel, executorul judecătoresc a mai primit săptămâna trecută o nouă hârtie de la Lupescu în care acesta îi cere să facă demersurile pentru înfiinţarea popririi pentru suma de peste 1,2 milioane lei în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabil, demersurile de până acum fiind contestate la instanţă de către autorităţile din Rovinari.

Filip, urmărit penal

Tot săptămâna trecută o instanţă a dispus ca una dintre plângerile depuse de Lupescu împotriva edililor din Rovinari să fie trimisă la Parchet şi să se înceapă urmărirea penală inclusiv la adresa primarului Dorin Filip. Omul de afaceri declară că nu i se pare firească nici convocarea în şedinţă extraordinară a Consiliului Local, el spunând că, în opinia sa, juristul care a reprezentat Consiliul în procese în ultima jumătate de an nu a făcut acest lucru în baza legislaţiei actuale. „El avea o dispoziţie a primarului din octombrie anul trecut, ceea ce nu era suficient. Deci, munca acestui jurist în ultima jumătate de an este lovită de nulitate. Cine l-a plătit pe el şi pentru ce în această perioadă? Ca să nu mai spun că nu mi se pare normală nici convocarea în şedinţă extraordinară a consilierilor locali ca să aprobe ce? Împuternicirea pentru jurist? Păi consilierii respectivi sunt plătiţi pentru votul lor din această şedinţă, iar aceştia sunt nişte bani daţi aiurea, pentru că problema respectivă se putea rezolva încă de toamna trecută fără să fie nevoie de aceste cheltuieli suplimentare”, spune Lupescu.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: