Alianţa PC-PNL, inexistentă la Gorj

Partidul Naţional Liberal şi Partidul Conservator şi-au dat ieri mâna. Între cele două formaţiuni politice a fost semnat un protocol de alianţă. Înţelegerea de la nivel central nu-i bucură pe liberalii de la Gorj.

Încheierea unui protocol de alianţă între Partidul Naţional Liberal şi Partidul Conservator nu este privită cu ochi buni de liderii liberali de la Gorj. Gheorghe Orzan, vicepreşedintele filialei PNL Gorj, susţine că Partidul Conservator este o formaţiune politică slabă la nivel judeţean şi nu era necesară o alianţă cu ei. „Din punctul meu de vedere colaborarea va fi ca şi până acum. Organizaţia Partidului Conservator la Gorj nu este de calibrul Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Liberal şi bineînţeles că atunci când se va discuta concret vom ţine cont de ponderea fiecărei organizaţii la nivelul judeţului Gorj. Toată lumea ştie care e potenţialul PC-ului la Gorj nu are rost să ne ascundem acum”, susţine Gheorghe Orzan, vicepreşedintele PNL Gorj.

În schimb încheierea alianţei îl bucură pe Ilie Petrescu, preşedintele Partidului Conservator de la Gorj. Acesta a mers ieri la Bucureşti pentru a participa la o şedinţă a Biroului Politic de la Bucureşti. „Eu am o relaţie foarte bună cu PNL-ul. Domnul Dian Popescu este un om ca şi mine, un om de principiu şi când vorbeşte o chestiune se ţine de cuvânt. Şi în politică mai trebuie să te ţii şi de cuvânt când baţi palma cu un colaborator”, susţine Ilie Petrescu, preşedintele PC Gorj.

Protocolul de colaborare între cele două partide a fost încheiat ieri, cu unanimitate de voturi. Este vorba de o colaborare în perspectiva alegerilor din 2012. Se va participa pe liste separate la alegerile locale şi se va colabora la parlamentare. Dacă acest lucru se va valida de către Delegaţia Permanentă, ulterior, în teritoriu se va pune în discuţie realizarea acestei colaborări şi la nivelul judeţului Gorj.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: