Alionescu: Testarea PCR este acum un indicator al performanței

Baschetul naţional este grav afectat de numeroasele cazuri de coronavirus, iar oficialii federaţiei impun criterii mult mai drastice de participare la turnee. Antrenorul Claudiu Alionescu a constatat, după ultimele decizii de amânare a campionatului, că testarea pentru coronavirus devine acum un indicator al performanţei.

Testele pentru coronavirus înlocuiesc acum şi la baschet criteriile de performanţă care erau cunoscute până acum. Deja nu mai contează cât de buni sunt jucătorii pentru a fi trimişi pe teren, ci doar dacă au trecut de testele COVID-19. Acelaşi lucru se constatase deja la fotbal şi handbal, acolo unde competiţiile au luat startul mai devreme.

Antrenorul CSM Târgu Jiu, Claudiu Alionescu, a constatat cu amărăciune că aceste teste devin deja indicatori ai performanţei sportive. „Aşa cum era de așteptat, în condițiile în care opt echipe prezintă cazuri de COVID, iar multe dintre ele nu se pot antrena din cauza faptului că mulți jucători și antrenori sunt izolați la domiciliu, s-a luat decizia ca LNBM, ce trebuia să înceapă pe 30 octombrie, să fie amânată pe o perioadă nedeterminată”, a spus Alionescu pentru site-ul CSM.

Alionescu este nemulţumit că munca de la antrenamente poate fi în zadar dacă jucătorii nu trec de testele PCR: „Am văzut în informarea de la federație că s-a modificat și programul de testare. Acum sunt obligatorii două teste negative înainte oricărei competitii. Din păcate, partea de testare PCR este acum un indicator al performanței sportive. Oricât de bine te-ai pregăti, dacă nu treci cu bine peste testare, toată munca a fost în zadar. Transmiterea este una comunitară și indiferent câte măsuri am lua, riscul este unul foarte mare”.

Baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu nu au fost nici ei ocoliţi de infectări, având patru cazuri la echipă. Respectiv trei jucători infectaţi şi un membru din staff.  Pregătirea echipei de baschet a CSM s-a reluat dar cu un efectiv redus, trei jucători fiind izolaţi iar Camil Berculescu și Stefan Nikolic fiind accidentați.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: