Alocaţiile complementare vor fi diminuate de absenţe

Acordarea alocaţiei complementare va fi condiţionată de numărul absenţelor nemotivate. Familiile cu venituri mici nu vor mai putea beneficia de acest sprijin în condiţiile în care copiii de vârste şcolare pe care îi au în întreţinere înregistrează mai mult de 20 absenţe nemotivate. Începând cu data de 1 ianuarie a fost diminuat şi venitul pe membru de familie.

Familiile ai căror copii lipsesc nemotivat de cursuri nu vor mai beneficia de alocaţie complementară sau monoparentală. Începând cu data de 1 ianuarie au fost introduse noi condiţii de acordare a acestora. Astfel, în cazul în care absenţele nemotivate înregistrate de un copil din familia beneficiară depăşeşte numărul de 20, plata alocaţiei se suspendă. Pentru 10 absenţe nemotivate, pentru fiecare copil, valoarea alocaţiei va fi redusă cu 20%, iar pentru maximum 20 de absenţe nemotivate cuantumul alocaţiei va fi diminuat cu câte 50%.

Diminuarea se aplică începând cu luna următoare celei în care s-a constatat neîndeplinirea obligaţiei de a frecventa fără întrerupere cursurile şi se menţine pe o perioadă de 3 luni după care revine la cuantumul aprobat anterior. “Prin impunerea acestei condiţii se încearcă forţarea părinţilor de a se ocupa mai mult de supravegherea copiilor, scopul acesteia fiind de a se stimula frecventarea de către copii a cursurilor unei forme de învăţământ şi de a se descuraja abandonul şcolar”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei pentru Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Venitul pe membru de familie s-a diminuat

Începând cu data de 1 ianuarie vor beneficia de alocaţie complementară sau monoparentală doar acele familii care realizează un venit lunar pe membru de familie de până la 370 lei. Până la data de 31 decembrie cuantumul venitului pe membru de familie trebuia să nu depăşească 470 lei, aflându-se în plată un număr de 4400 de familii. “Începând cu data de 1 ianuarie încetează dreptul la alocaţia complementară şi de susţinere a familiei monoparentale pentru toţi beneficiarii aflaţi în evidenţă la data de 31 decembrie şi al căror venit net pe membru de familie s-a situat până la 470 lei. Rămân încetate de drept dosarele celor care depăşesc de 370 lei/membru de familie, iar cei care se situează sub această sumă vor trebui să-şi refacă dosarele şi să depună documentele doveditoare până la data de 30 ianuarie 2011”, a mai precizat Teodora Ciobanu.

Pentru familiile al cărei venit lunar pe membru nu depăşeşte 200 lei cuantumul alocaţiei complementare este următorul: 30 lei pentru familia cu un copil, 60 lei pentru familia cu 2 copii, 90 lei pentru familia cu 3 copii şi 120 lei pentru familia cu 4 copii sau mai mulţi. Pentru familia al cărei venit net lunar pe membru de familie se situează între 201 şi 370 lei cuantumul alocaţiei este: 25 lei pentru familia cu un copil, 50 lei pentru familia cu 2 copii, 75 lei pentru familia cu 3 copii şi 100 lei pentru familia cu peste 4 copii. Pentru familia formată dintr-un singur părinte şi copiii aflaţi în întreţinere al cărei venit pe familie se situează între 201 şi 370 lei cuantumul alocaţiei este: 45 lei pentru familia cu un copil, 90 lei pentru familia cu 2 copii, 135 lei pentru familia cu 3 copii şi 180 lei pentru familia cu peste 4 copii.

Vizualizări: 3,719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: