Ambulanța Gorj a dat în judecată șoferii care au furat

Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Gorj a depus luna aceasta acțiuni în instanță împotriva a 36 de ambulanțieri care au ieșit anul trecut lipsă la motorină. Directorul SJA Gorj, Marian Niculescu, a declarat ieri că rolul acțiunilor în instanță este recuperarea prejudiciului de un miliard de lei vechi produs instituției. Acesta a mărturisit că vrea aplicarea unui alt sistem antifurt la mașinile de salvare întrucât cel cu inelele nu este chiar atât de sigur.

Șoferii din cadrul SJA Gorj care au ieșit anul trecut lipsă la motorină au fost chemați la judecată de directorul Marian Niculescu pentru că au refuzat să plătească daunele produse. Doar șase din cei 42 de șoferi găsiți vinovați au acceptat să plătească dat fiind faptul că sumele atribuite au fost mai mici. Ceilalţi se vor judeca. ”În cursul acestei luni s-au depus acțiunile în instanță împotriva persoanelor care au ieșit lipsă la carburant. Din cei 42 găsiți vinovați, doar șase au decis să plătească carburantul de bună voie iar cu restul ne judecăm. Prejudiciul per total este de un miliard de lei. Cea mai mare sumă pe care o avem de recuperat de la o singură persoană este de 7.500 lei”, a declarat Marian Niculescu, directorul SJA Gorj. 

Inelele antifurt, înlocuite

În urma prejudiciului constatat, conducerea SJA Gorj a hotărât amplasarea unor inele antifurt pe mașinile de salvare. Acum, la aproape un an de la amplasarea lor, directorul Serviciului de Ambulanță consideră că nu sunt foarte sigure și vrea să le înlocuiască cu un sistem și mai performant. ”Funcționează dar nu sunt suficiente. La substații mai pot să mă păcălească. M-am gândit la o măsură de a obtura rezervoarele astfel încât să pot să bage motorină dar să nu se mai poată scoate din rezervor. Rămâne de văzut dacă vom implementa acest lucru sau nu”, a mărturisit Marian Niculescu.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: