Amendă de cinci milioane, pentru o "gaură" de 9 miliarde

Emil Răgman, primarul comunei Prigoria, a fost amendat cu cinci milioane de lei vechi de Curtea de Conturi. Curtea de Conturi a zăbovit vreo trei luni pe la primărie dar a dat o amendă de doar 5 milioane de lei chiar dacă, potrivit raportului obţinut de consilieri, prejudiciul este de miliarde. Primarul a recunoscut printre bâlbâieli că au fost găsite mai multe nereguli. Consilierii din Prigoria au dezvăluit misterul şi au spus că primarul a fost amendat pentru că nu a putut justifica lipsa sumei de nouă miliarde de lei, bani care au fost investiţi în unele lucrări dar fără rezultat.

Consilierii locali ştiu că cei de la Curtea de Conturi au stat în control la primăria Prigoria aproximativ 3 luni, timp în care au fost verificate mai multe acte. Valeriu Cotojman consideră că primarul ar fi trebuit să prezinte în şedinţă raportul făcut de cei de la Curtea de Conturi, lucru care însă nu s-a întâmplat. Ei au intrat în posesia procesului verbal şi susţin că primarul a fost amendat cu cinci milioane de lei vechi pentru că a alocat suma de nouă miliarde pentru o lucrare, bani care nu au putut fi justificaţi. „Noi am făcut nenumărate sesizări şi la Curtea de Conturi şi la Parchet şi la DNA. Într-un final a venit un control de la Curtea de Conturi şi au verificat timp de câteva luni actele contabile şi către ce investiţii au mers banii. Cei din corpul de control ne-au spus că după ce vor întocmi raportul final, îl vor trimite primarului iar acesta va trebui să convoace o şedinţă pentru a ne înştiinţa ce măsuri au fost luate pentru neregulile găsite. Acest lucru nu s-a întâmplat nici până azi“, a spus consilierul Valeriu Cotojman.

Răgman: „Nu ştiu nici eu prea multe“

Chiar şi primarul este confuz când vine vorba să explice motivul amenzii.

„Noi însă am făcut rost de acest raport chiar de la Curtea de Conturi şi am văzut că Emil Răgman a fost amendat cu suma de cinci milioane de lei vechi pentru că a alocat nouă miliarde de lei vechi pentru nişte lucrări la podurile de pe raza comunei Prigoria, lucrări plătite dar neefectuate. De fapt, lucrările trebuiau de mult să fie gata, am impresia că a şi expirat perioada de execuţie iar stadiul lucrărilor este în faza de început. S-au investit foarte mulţi bani în acele poduri şi nu s-a făcut nimic. Multe dintre ele nici nu necesitau reabilitare”, a declarat Valeriu Cotojman.

Emil Răgman, primarul din Prigoria, recunoaşte că a fost sancţionat cu o amendă de cinci milioane de lei vechi de către Curtea de Conturi. „Da am fost amendat şi care este problema. Eu am fost amendat nu altcineva. Sancţiunea este în valoare de cinci milioane de lei vechi dar să ştiţi că nu am primit-o pentru ce zic consilierii locali. Raportul final al corpului de control de la Curtea de Conturi are mai multe puncte din câte ştiu eu sunt vreo şase. Mi s-au dat termene pentru fiecare punct să remediez situaţia. Din câte îmi amintesc nu a fost făcută recepţia unei lucrări, nu s-a terminat inventarierea lucrărilor, sunt mai multe. Dacă sunt bani în plus vor fi recuperaţi sau plătiţi. Nu ştiu ce să vă spun acum. Nu ştiu nici eu prea multe”.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: