Amenzi de şase sute de milioane într-o săptămână

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au aplicat sancţiuni drastice săptămâna trecută angajatorilor târgujieni pentru neregulile găsite în timpul controalelor. Nu mai puţin de nouă persoane au fost depistate fără forme legale de angajare.

Angajatorii târgujieni au luat amenzi de sute de milioane de la inspectorii ITM pentru că aveau încadrate în muncă persoane fără forme legale de angajare. Nu mai puţin de opt angajatori de acest fel au fost identificaţi de ITM Gorj. „Săptămâna trecută am efectuat un număr de 54 de controale pe relaţii de muncă şi am depistat nouă persoane fără forme legale de angajare. Au fost sancţionaţi opt angajatori care încurajau munca „la negru” cu suma de 28.000 lei. În total pe relaţii de muncă am aplicat 17 sancţiuni la un număr de 13 angajatori, sancţiuni în valoare totală de 35.000 lei”, a declarat George Romanescu, directorul ITM Gorj.

Angajatorii nu au scăpat de amenzi nici pe Sănătate şi Securitate în Muncă, unde au fost efectuate 26 de controale care s-au soldat cu amenzi în valoare de 25.000 lei. Aici au fost sancţionaţi un număr de opt angajatori. „În total, pe cele două ramuri, am avut amenzi de 600 de milioane de lei în numai o săptămână”, a declarat George Romanescu.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: