Americanii caută noi resurse de gaze naturale la Bărbăteşti

O societate cu capital american vrea să caute noi zăcăminte de gaz natural la Bărbăteşti. Autorizaţiile de mediu au fost solicitate, urmând ca administraţia locală să emită săptămâna aceasta restul documentelor necesare pentru amplasarea sondei. În zonă există de ani buni instalaţii de exploatare a gazului natural. Autorităţile locale nu vor să dea prea multe informaţii de teamă că americanii se vor răzgândi.

Societatea Amroco Energy SRL este cea care vrea să caute gaze naturale la Bărbăteşti. Terenul pe care se face forajul sondei este situat în extravilanul comunei, în satul Socu. Suprafaţa de teren care va fi ocupată de instalaţia de foraj este de aproximativ 5.800 de metri. Adâncimea totală a sondei va fi de 1370 de metri. Instalaţiile necesare realizării forajului sondei se vor amplasa pe un teren care aparţine cetăţenilor, în acest sens fiind încheiate contracte de închiriere între proprietarii particulari şi societate. Accesul la sondă se va face pe un drum de exploatare care face legătura cu drumul comuna DC 43. Dacă sonda se va dovedi a fi una productivă, va fi pusă în conservare la finalizarea testelor, în vederea conectării la instalaţiile de suprafaţă care, cel mai probabil, vor face obiectul unui alt proiect. Probele de producţie se vor face timp de 28 de zile.

Autorităţile locale speră ca prin amplasarea acestei noi sonde să se găsească şi locuri de muncă pentru cetăţenii din zonă. Speranţele sunt mari, mai ales că această societate ar mai avea câteva sonde productive în localitate. “O societatea americană vrea să pună o sondă în satul Socu. Mai sunt sonde care produc, au fost montate şi funcţionează, tot de societatea aceasta, parcă două. O să trag sforile cât mai mult astfel încât să angajeze oameni din zonă, dar vom vedea pentru că, probabil, trebuie să fie oameni calificaţi în speţa asta. O să discut cu dumnealor, să mai micşorăm rata şomajului. Terenul respectiv este al oamenilor”, a declarat Adrian Mangu, primarul comunei Bărbăteşti.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: