Anchetă la spital pentru un pacient mort, căzut de pe targă

Un pacient de 150 de kilograme a murit vineri seara la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, după ce a căzut pur şi simplu de pe targa cu care era transportat spre secţia ATI. Manevrele de resuscitare i-au fost inutile acestuia, conducerea unităţii sanitare declanşând o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat. Bărbatul, în vârstă de 73 de ani, era internat de vreo trei zile şi venise la medici doar după ce ciroza de care suferea îl adusese în stare de comă. Rudele se pregăteau pentru ce era mai rău, soţia chiar la păzit la căpătâi, dar nimeni nu visa ca sfârşitul său să fie precum cel de care chiar a avut parte.

Pacientul supraponderal a fost urcat pe o targă normală, în lipsa alteia speciale, la ieşirea din lift producându-se o dezechilibrare a acestuia. „A fost o mică denivelare între lift şi plafon, iar când targa a fost împinsă din lift s-a produs o dezechilibrare. Greutatea pacientului a fost mai mare decât forţa pe care o aveau asistentele care îl transportau, corpul său alunecând lin, nefiind o cădere bruscă. Nu a suferit traumatisme de nici un fel, nici abdominale, nici toracice sau craniene”, a menţionat dr Ion Mălăescu, şeful secţiei de cardiologie, care îl supraveghease până atunci pe pacient.

Personalul medical de la ATI a venit imediat pentru a acorda primul ajutor, însă pentru bărbatul de 150 de kilograme urcarea pe targă a fost şi prima şi ultima după acel incident, la care au fost martori şi aparţinători ai unor alţi pacienţi din spital. „Mi-au spus doctoriţele care erau cu el să le ajut să îl punem pe targă. El era căzut, pe jos, pe beton. Am ajutat la ridicarea lui, nu mai ştiu ce i-au făcut că eu nu mă pricep şi oricum am plecat la nevastă-mea la salon”, a menţionat un martor ocular.

Rudele bărbatul decedat nu au depus plângere până acum împotriva cuiva, dar conducerea spitalului a deschis o anchetă pentru a clarifica toate împrejurările în care s-a produs decesul. „Rămâne să cercetăm problema, desigur se va face o autopsie pentru că este un caz medico-legal. După autopsie vom avea mai multe date şi în funcţie de aceste rezultate vom vedea ce măsuri se impun”, a menţionat directorul adjunct al spitalului, dr Cristina Căliman. Rezultatele autopsiei ar urma să fie cunoscute azi, în funcţie de acestea fiind posibilă şi implicarea poliţiştilor într-o eventuală anchetă penală.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: