Anchete finalizate în mai multe tentative de omor

Parchetul de pe lângă tribunalul Gorj a anunţat ieri finalizarea cercetărilor în mai multe dosare în care inculpaţii sunt acuzaţi de tentativă de omor după ce au pus mâna pe cuţit sau pe par şi au încercat să curme viaţa unor semeni de-ai lor din diferite motive.

Doi fraţi, Dumitru şi Constantin Giurcă, vor trebui să dea acum socoteală pentru că l-au atacat pe un bărbat, lovindu-l cu ce le-a picat la mână, în cele din urmă punându-i în pericol acestuia viaţa, acuzaţiile care li se aduc fiind de tentativă de omor şi, respectiv, vătămare corporală gravă, pentru care riscă ani buni de închisoare. „Prin actul de sesizare a instanţei de judecată s-a reţinut că în noaptea de 10/11 august 2013 inculpatul Giurcă Dumitru, pe fondul unui conflict spontan a lovit pe partea vătămată G.R. cu un corp contondent în zona capului, producându-i leziuni traumatice cranio-cerebrale grave ce ar fi pus în primejdie viaţa victimei, dacă nu se intervenea oportun terapeutic. În aceleaşi împrejurări, inculpatul Giurcă Constantin, fratele lui Giurcă Dumitru, a aplicat mai multe lovituri pe corp victimei G.R. Se reţine că cei doi inculpaţi au acţionat în stare de provocare datorată faptului că partea vătămată G.R. a lovit iniţial cu un par pe Giurcă Dumitru”, menţionează Parchetul.

Cuţitul, arma preferată

Gheorghe Gherghin a fost şi el anchetat în stare de libertate pentru implicarea într-un scandal produs la începutul verii, atunci când s-a folosit de un cuţit pentru a-şi anihila un „adversar”. „Prin actul de sesizare a instanţei de judecată s-a reţinut că în noaptea de 21/22 iunie 2013, inculpatul Gherghin Gheorghe a exercitat acte de violenţă fizică asupra părţii vătămate T.T.C., pe care a şi tăiat-o cu un corp tăietor (posibil cuţit) în zona din spate a picioarelor şi căreia i-a produs leziuni ce au necesitat pentru vindecare 35-40 de zile de îngrijiri medicale şi care, datorită faptului că au interesat o arteră importantă (artera femurală profundă), au pus în primejdie viaţa victimei”, spun anchetatorii.

Un alt gorjean care va trebui să dea explicaţii la instanţă pentru că a pus mâna pe cuţit pentru a-şi face singur dreptate este Ion Visu. Anchetatorii reţin însă în sarcina lui că a fost provocat, dar acuzaţia care îi este adusă este de tentativă de omor calificat, după ce victima sa a avut nevoie de mai bine de o lună de îngrijiri medicale. „În cauză a fost reţinută în favoarea inculpatului circumstanţa atenuantă a săvârşirii infracţiunii în stare de provocare, în sensul că inculpatul a acţionat sub impulsul unei tulburări determinate de comportamentul părţii vătămate, care i-a adresat cuvinte jignitoare şi l-a ameninţat cu un corp contondent, respectiv cu o blană smulsă dintr-o bancă situată în apropiere”, spun anchetatorii.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: