Andrei: La 800 de cabane se cazează la negru

Staţiunea montană Rânca nu va scăpa nici în acest sezon de controale care să vizeze combaterea evaziunii fiscale, anunţă prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei. Această măsură a fost dispusă cu ocazia întrunirii comandamentului de iarnă ce a avut loc săptămâna trecută, prefectul Andrei dându-le atunci întâlnire tuturor celor responsabili de buna funcţionare a staţiunii. În primul rând sunt vizate toate casele de vacanţă care cazează „la negru”.

Reprezentanţi din cadrul Instituţiei Prefectului dar şi din cadrul Ministerului Dezvoltării şi Turismului vor fi cei care vor bate la uşa proprietarilor de cabane sau hoteluri din Rânca. Scopul controalelor va fi acela de a-i depista pe patronii care oferă cazare „la negru”. „O să fim cu ochii pe ei şi sezonul acesta. Vom demara nişte controale împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării, controale în special în aşa numitele „case de vacanţă” care fac evaziune fiscală adică închiriază camere la negru şi evită în acest mod să-şi plătească taxele către stat. Nu se mai poate aşa ceva”, a declarat Liviu Andrei, prefectul de Gorj.

CAZARE

Potrivit prefectului Liviu Andrei,la Rânca ar fi în jur de 800 de locaţii care cazează fără forme legale. „Trebuie să ştie că amenzile de data aceasta vor fi foarte ridicate şi trebuie să intre în legalitate. Am informaţii că ar fi cam 800 de astfel de locaţii care cazează la negru”, a adăugat prefectul Andrei.

PAZĂ

Prefectului de Gorj, Liviu Andrei este nemulţumit şi de haosul de pe pârtia de schi. Acesta spune că anul acesta va pune jandarmii să păzească pârtia pentru a împiedica harababura. „Pârtia trebuie securizată şi folosită disciplinat, ce e acum nu se mai ştie, haos total. Jandarmii vor primi o adresă să asigure paza şi buna funcţionare”, a declarat Liviu Andrei, prefectul din Gorj.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: