Angajaţi să lucreze la primăria Stăneşti, acuzaţi de furt

Lucrările de introducere a reţelei de apă în comuna Stăneşti au bătut pasul pe loc săptămâna trecută, după ce doi angajaţi ai firmei desemnate să bage în pământ conductele de polipropilenă au furat o parte din sculele cu care lucrau. Pe cei doi îi aşteaptă ani buni de închisoare, amândoi fiind suspectaţi de producerea furtului pe care l-au înscenat în satul Vaideni, acolo unde puţinii locuitori se cunosc foarte bine unii cu alţii şi nimeni nu este ştiut ca posibil hoţ.

Cei doi fraţi sunt de prin Stoina şi au 19 şi, respectiv, 20 de ani. La firma de construcţii la care lucrau la Stăneşti erau angajaţi de puţin timp. Au crezut că l-au apucat pe Dumnezeu de un picior când au văzut că au pe mână unelte de mii de lei, unele făcându-le cu ochiul încă din prima zi de muncă. De fapt, prima zi a cam fost şi ultima pentru că tinerii au văzut că sculele erau adăpostite noaptea într-o şcoală abandonată din Vaideni. Singurul locatar de lângă şcoală le-a spus poliţiştilor încă de la începerea anchetei că nu prin sat trebuie să îi caute pe hoţi, ci printre muncitori.

„Au venit poliţiştii, da, i-au şi adus pe ei în cătuşe aici, dar eu le-am spus dumnealor încă de la început că nu de la noi din sat a furat cineva ceva. La noi aici nu se fură. Am spus de atunci că cineva din rândul muncitorilor sau al familiilor acestora. Aici s-a venit la pont pentru că nici eu, care stau lângă şcoală, nu m-am interesat cu ce lucrează dumnealor, ce să mai spun apoi de restul din sat- Era prima zi când aduceau sculele aici şi au şi dispărut. Păi ce, la mine nu le puteau adăposti- Nu le luam nici un ban, le păzeam gratis, numai să facă ei lucrarea. Era clar că doar ei ştiau unde au sculele adăpostite”, a declarat Nicolae Dolofanu.

Vorbele acestuia au fost repede ascultate de poliţişti, oamenii legii dând de urma suspecţilor la scurt timp după ce au fost anunţaţi cu privire la producerea furtului. Printre altele, hoţii au luat din şcoala abandonată un generator electric de câteva mii de lei. Cei doi fraţi au intrat repede în vizorul poliţiştilor pentru că niciunul dintre ei nu a mai venit la muncă după producerea furtului. „Cei doi sunt suspectaţi că au pătruns prin efracţie într-o clădire, de unde au sustras unelte în valoare de 12.500 de lei, care aparţineau chiar firmei la care lucrau şi care nu au fost recuperate până în momentul acesta”, a menţionat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, subcomisarul Daniel Tică.

LIBERTATE

Poliţiştii au cerut arestarea celor doi fraţi, dar procurorul de caz nu i-a considerat pe aceştia un pericol public, dispunând doar interdicţia de a părăsi ţara. Cei doi sunt acuzaţi de furt calificat, acuzaţie care le poate aduce până la 15 ani de închisoare dacă se va dovedi confirmată printr-o sentinţă judecătorească. Până atunci, autorităţile din Stăneşti aşteaptă revenirea restului angajaţilor firmei de construcţii la muncă, lucrările de introducere a reţelei de apă fiind oprite din lipsa sculelor.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: