Angajaţii de la „Doina Gorjului“, în concediu forţat

Angajaţii Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului“ au intrat vrând-nevrând în concedii de odihnă. Vor sta acasă până în luna august. Lipsa spectacolelor şi a banilor a fost motivul pentru care conducerea ansamblului a luat o astfel de decizie.

Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” o duce rău din punct de vedere financiar. Spectacolele s-au rărit extrem de mult în ultima perioadă. Astfel, neavând activitate ansamblul nu are nici profit. Toţi cei 80 de salariaţi ai ansamblului vor sta acasă toată luna iulie. „Am stabilit acest lucru cu multi timp în urmă, este ceva normal să intre toţi în concediu în aceeaşi perioadă având în vedere că în luna iulie nu avem programat niciun spectacol”, a precizat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”. Gheorghe Porumbel susţine că există riscul să vină vremuri şi mai rele, adică să nu aibă bani nici măcar pentru a plăti chiria pentru spaţiul în care funcţionează. „Este criză, la fel ca şi alte instituţii de cultură din Gorj activitatea s-a redus sperăm să nu fie mai greu să avem probleme cu plata chiriei pentru spaţiul unde ne desfăşurăm activitatea”, a adăugat acesta.

Doina Gorjului a primit la începutul anului de la Consiliul Judeţean aproape 20 de miliarde de lei vechi, tot atunci se angaja că va realiza venituri în acest an de circa 4 miliarde de lei vechi. 

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: