Angajaţii Spitalului Judeţean ar putea lua în octombrie ultimul salariu

Directorul economic al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu face o analiză financiară pentru a vedea exact suma de care are nevoie pentru a putea suporta cheltuielile de personal pe ultimele luni din an. Mai mult decât atât, personalul venit de la Spitalul Bumbeşti-Jiu creşte procentul la cheltuielile salariale, peste limita maximă admisă.

Numai o rectificare bugetară ar putea ajuta unităţile spitaliceşti din Gorj să supravieţuiască şi să asigure salariile angajaţilor. De exemplu, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu banii ajung numai pentru salariile lunii octombrie. „Pentru salariile din luna octombrie avem fonduri. Probleme apar la lunile noiembrie şi decembrie. Noi acum facem o situaţie pe care o să o trimitem la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate să le spunem sumele de care avem nevoie la rectificare, pentru avea bani pentru salarii, utilităţi şi materiale sanitare”, a declarat Dumitru Vienescu, director economic Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu susţine că pe bugetul unităţii apasă şi zecile de persoane preluate de la Sadu. „Noi nu trebuie să depăşim procentul de 70% din buget pentru cheltuielile salariale. Nu ne putem încadra în el pentru că ne-au spus că vor suporta cheltuielile salariale cu personalul venit de la Bumbeşti-Jiu şi nu au făcut acest lucru decât în prima lună, E normal ca noi să depăşim dacă suportăm salarii mai multe decât ne-am propus”, spune Vasile Stănculete, manager interimar, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

RECTIFICARE

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate susţine că în acest moment nu sunt probleme financiare, şi plăţile la spitale sunt la zi. „Noi suntem la spitale cu plăţile la zi. Aşteptăm rectificarea bugetară şi în mod sigur nu vor fi probleme financiare”, spune Gheorghe Cocină, preşedinte CJAS Gorj.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: