Antena 3 îl susține pe Ponta, deci adio Ponta

Antena 3 o face din nou. Pentru prima oară mi-e frică. Înainte, era ok. Erau doi candidați și ăla pe care-l susținea Antena 3 pierdea, tocmai pentru că era susținut de Antena 3 și asta făcea ca populația normală la cap (și încă majoritară, din fericire) să-l urască. Implicit, candidatul înjurat de Antena 3 era simpatizat tocmai pentru anti-campania care i se făcea.

Acum e clar cine va pierde: Victor Ponta, despre care Antena 3 ne spune cam la fiecare jurnal de știri că e cel mai bun, că face programe mișto prin intermediul guvernului, că dă bani la săraci, înfiază copii, vizitează țări avansate precum China, mângâie căței vagabonzi și ajută bătrâne să treacă strada și cupluri de tineri să-și cumpere casa mult-visată. Nu se știe dacă Ponta a promis o grațiere a turnătorului sau doar niște publicitate care să țină postul pe linia de plutire (nu, Antena 3 nu s-ar susține niciodată din publicitate cinstită, doar ați văzut publicul lor la plimbarea aia, cam ce producător de orice credeți că ar încerca să vândă ceva deșeurilor ălora?), cert e că Antena 3 s-a transformat dintr-un WC public cu personalitate care arunca cu singurele-i arme în Băsescu și ”camarila” într-un post TV aproape duios care vorbește despre mărețele realizări ale meșterului cârmaci. Sigur, asta spuneam deja că e bine, pentru că asta înseamnă că Ponta nu va câștiga. Dar știți ce mi se pare periculos? Că Antena 3 o înjură cel mai tare pe Elena Udrea. Și că, deși nu credeam că e posibil, am auzit cunoscuți pe care-i consideram chiar oameni pe treaba lor că vor vota cu Udrea, tocmai ca o reacție la tirul la care e supusă de Antena 3. Abia asta mă sperie, deci: că Antena 3 e pe cale să o facă pe Udrea președinte.

Ce voi face, în eventualitatea ce pare tot mai probabilă ca Ponta să intre în turul doi cu Udrea? Voi fi aproape fericit. Mă voi trezi mai devreme decât de obicei, mă voi bărbieri cu mai multă atenție, poate trec și pe la frizer înainte. Voi bea o cafea mai lungă și cred că o să-mi sun și părinții. Voi saluta tot numai un zâmbet fiecare trecător în drum spre secție, voi intra în cabină și voi pune ștampila pe Elena Udrea. Apoi, cu sentimentul datoriei împlinite dar și cu unul de eliberare că în sfârșit am motive suficiente, voi pleca, în sfârșit, din țară.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: