Aproximativ 2000 de copii au permise de conducere a bicicletelor

Aproximativ 2000 de copii din clasele I-VIII au susţinut examen pentru obţinerea permiselor de conducere a bicicletelor. Elevii au fost examinaţi atât teoretic cât practic de către cadrele Poliţiei Gorj. În poligon bicicliştii au făcut jaloane şi parcări. Cel mai bun concurent a fost premiat cu o bicicletă.

Acest lucru a fost posibil ca urmare a derulării proiectului “Învaţă să spui Nu viciilor”, iniţiat de Asociaţia “Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III” din Craiova. Elevii claselor I-VIII din Albeni şi Ţicleni, care au obţinut rezultate deosebite în cadrul proiectului, au fost premiaţi vineri. “Pe lângă cei 360 de copii din Albeni şi Ţicleni care au participat la proiectul “Învaţă să spui Nu viciilor”, încă 1500 de elevi din Căpreni, Stoina, Cruşeţ şi Hurezeni au obţinut permise de biciclişti. Şcolari au fost examinaţi de către cadrele Poliţiei Gorj, după ce au învăţat Codul Rutier. Obţinerea permisului de conducere pentru biciclete a făcut obiectul unui modul al proiectului. Ne-am propus acest lucru deoarece se întâmplă foarte multe accidente datorate necunoaşterii regulilor de circulaţie”, a declarat Aurora Zgondea, reprezentantul Asociaţiei “Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III”.

A câştigat o bicicletă

Cel mai bun biciclist care a promovat ambele probe cu punctajul maxim a fost Denis Băndoiu, din Ţicleni, elev în clasa a VI-a. Băiatul spune că s-a pregătit serios pentru obţinerea permisului de conducere şi că nu va încălca  regulile de circulaţie. “Am obţinut permisul de biciclist, după ce am luat sala cu punctajul maxim. La proba practică nu a fost foarte greu. Am făcut jaloane cu bicicleta, parcări şi am mers în opt fără să depăşim liniile”, a declarat Denis Băndoiu. Pe lângă permisul de conducere, copilul a primit ca premiu o bicicletă. Tot în cadrul proiectul “Învaţă să spui Nu viciilor” au mai avut loc şi prelegeri despre alcool, tutun, droguri şi etnobotanice. Elevii au avut posibilitatea să cunoască instituţiile statului şi alcătuiască eseuri despre neregulile întâlnite în comunitatea lor. Valoarea proiectului este de 29.000 lei, fonduri asigurate în proporţie de 70% de Petrom, iar 30% din bugetul asociaţiei.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: