Atenţie la ce cumpăraţi!

Târgujienii se grăbesc să facă cumpărăturile pentru masa de Revelion chiar dacă nici nu au terminat bine bucatele preparate de Crăciun. Inspectorii sanitar-veterinari  recomandă însă mare atenţie la produsele cumpărate întrucât există pericolul să ca după consumare să  fie nevoie de intervenţia medicilor.

Administratorii magazinelor atât din pieţele din Târgu Jiu cât şi din alte localităţi ale judeţului au umplut rafturile cu tot felul de produse în speranţa că vor scoate ceva profit în perioada sărbătorilor de iarnă.

Sute de kilograme de carne confiscate

Multe dintre aceste produse s-au aflat pe lista de cumpărături la puţini oameni, aşa se face că nevândute produsele cu termen de valabilitate scurt au expirat. Deşi, aveau cunoştinţă că produsele respective pun în pericol viaţa consumatorilor, administratorii magazinelor nu le-au scos de la vânzare. „În urma controalelor efectuate la agenţii economici de pe raza judeţului s-a stabilit faptul că aceştia nu au ţinut cont de viaţa oamenilor şi au expus spre comercializare produse cu termenul de valabilitate expirat. Am aplicat, în trei zile amenzi în valoare totală de 1 miliard de lei vechi şi am confiscat circa 500 de kilograme de produse de patiserie precum şi cantităţi însemnate de carne“, precizează Ion Iliuţă, director coordonator DSV Gorj.

Amenzi şi la Rânca 

Cei care au ales să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în staţiunea montană Rânca au fost şi ei la un pas de a se îmbolnăvi, nu toţi cei drept ci doar aceia care au fost cazaţi la cabanierii fără simţ de răspundere „Am verificat şi cabanierii din  staţiunea Rânca, am constatat  la câţiva dintre ei că mâncarea se prepară în condiţii de igienă proaste, nu există grupuri sanitare iar produsele din care se preparau bucatele puneau în pericol viaţa oamenilor fapt pentru care am aplicat şi aici mai multe amenzi“ mai precizează Ion Iliuţă. 

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: