Atenţie panduri, vin două teste infernale !

Pandurii profită acum de pauza de două săptămâni din Liga întâi dar sunt cu gandul si la meciurile infernale ce-i asteapta. Esecul cu Otelul le-a ingreunat situaţia elevilor lui Grigoras care sunt nevoiti sa dea piept cu doua candidate la titlu in urmatoarele etape.  Grigoras e convins insa ca echipa sa nu va pierde ambele dueluri, cu Vaslui si Rapid.

Pandurii au primit 3 zile libere de la Grigoraş după meciul cu Oţelul. Gorjenii vor reveni de joi la pregătiri și îi aşteaptă două teste infernale dar și două partide considerate mai abordabile până la finalul turului.

Panduri în scădere de formă

După un început senzațional de sezon, elevii lui Grigoraș au pierdut din turație. Doar un punct au luat gorjenii din ultimele două etape și au cam uitat să și înscrie. Un singur gol din acțiune poate fi trecut în dreptul pandurilor în ultimele 5 meciuri oficiale, cel al lui Stromajer din partida cu Mediaș. Slovenul va absenta acum cel puțin 2 etape după cartonașul roșu primit în eșecul, 0 la 1 cu Oțelul. Stromajer va rata astfel duelurile de foc cu Vaslui și Rapid, echipe cu care Pandurii va trebui să se bată în următoarele două etape. Următorul test e programat la Vaslui, acolo unde cu greu se pot obţine puncte. Grigoraş se teme de trioul letal al moldovenilor. ”Urmează două meciuri la fel de grele ca și cel cu Galațiul. Am jucat cu campioana, acum jucăm cu Vaslui, echipă ce se luptă de câțiva ani pentru cucerirea titlului. Au un joc foarte elaborat și cred că este singura echipă din țară care are 3 jucători care pot face oricând diferența, e vorba de Sânmărtean, Wesley și Adailton. Ne vom juca șansa așa cum știm noi mai bine dar o să fie foarte greu. Din punct de vedere al adversarilor, în toate aceste 3 meciuri plecam cu șansa a doua dar niciodată nu poți să spui că ai pierdut un joc dinainte. Nici acum nu pot să declar așa ceva. Nu vreau să mă gândesc că vom pierde ambele jocuri dar din păcate am început cu stângul această serie de 3 jocuri foarte dificile cu echipe care se luptă declarat pentru câștigarea titlului. Poate ne redresăm pe parcurs și ar fi bine să nu ne lăsam în baza ultimelor două partide din tur (n.r. cu Petrolul și Chiajna), pentru că atunci va fi mult mai greu, vă garantez asta!”, spune antrenorul care a sesizat scăderea evidentă de formă a echipei sale.

Obiectiv: ”Să jucăm bine și să câștigăm!”

Adept al fotbalului ofensiv, axat pe goluri și spectacol, Grigoraș e pus pe gânduri de seceta din atacul echipei sale. Pandurii au marcat foarte rar în ultimele etape dar în schimb au o apărare mult mai solidă. Asta nu-l încălzește însă pe antrenor care știe una și bună. Vrea victorii dar doar după jocuri reușite, cum au fost cele cu Steaua, CFR Cluj sau CS Mioveni. Culmea, pandurii au pierdut după cel mai bun joc făcut în acest sezon, 1 la 2 cu Astra, și au ratat cele trei puncte și în meciul pe care l-au dominat aproape total, 0 la 1 cu Oțelul. Gorjenii se pot considera norocoși doar după victoria cu Gaz Metan Mediaș, 1 la 0 și egalul chinuit de la Sibiu, 0 la 0. Adevărul e că în ultimele meciuri, gorjenii au resimțit din plin absențele lui Băcilă, Pintilii și Chiricheș. Ultimii doi au revenit însă pe teren și sunt gata să pună umărul la redresarea echipei care a coborât pe locul 6 după ultima etapă. ”Eu vreau să jucăm bine și să câștigăm, nu să jucăm slab și să obținem victorii așa. O să vină și momentul când vom putea lega și mai multe victorii. Au fost și momente când am legat victorii una după alta și asta datorită jocului, și nu întâmplării. Din păcate în ultimele 5 jocuri am înscris doar 2 goluri. Este foarte puțin pentru că dacă nu înscrii este foarte greu să scoți și un rezultat de egalitate”, spune îngândurat Grigoraș.

2 goluri au înscris pandurii în ultimele 4 etape plus meciul din Cupă cu Brașov iar unul din cele <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 a fost reușit din penalty de Vranjes.

16 goluri au reușit gorjenii în primele 9 etape, o medie de aproape 2 goluri pe meci, care îi plasa în primele 4 echipe ale campionatului. Acum au coborât pe locul 7 în acest clasament al ofensivei

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: