Bălu: Drumul Fărcăşeşti-Rovinari a intrat în reabilitare

Autorităţile locale din comuna Fărcăşeşti anunţă începerea lucrărilor de reabilitare a drumului care asigură legătura cu oraşul Rovinari. Şoseaua  devenise aproape impracticabilă, fiind plină de gropi. Primarul din Fărcăşeşti, Dănuţ Bălu, spune că a insistat în ultimii ani la conducerea CE Oltenia pentru a reabilita acest tronson de drum. O dată cu finalizarea lucrărilor, cetăţenii comunei şi nu numai vor ajunge mult mai repede la Rovinari şi invers. 

Tronsonul de drum care asigură legătura între comuna Fărcăşeşti şi oraşul Rovinari are o lungime de 4.4 km. Pentru reabilitarea drumului Unitatea Minieră Roşia a alocat suma de 5.9 milioane lei. Autorităţile locale din Fărcăşeşti spun că de ani buni aşteaptă ca responsabilii din minerit să reabiliteze acest tronson de drum care este unul extrem de circulat şi care devenise un adevărat coşmar pentru participanţii la trafic. “Din 1997, de când comuna Fărcăşeşti a fost împărţită în două de lucrările miniere, cu acest drum nu s-a mai luat nicio măsură. Ceea ce se petrece acum este un lucru foarte bun şi important pentru cetăţenii comunei Fărcăşeşti, dar şi pentru mine. Cu sprijinul domnului preşedinte Ion Călinoiu, a domnilor directori Antonie şi Petrescu, a domnului inginer Cocolea de la UMC Roşia, acest vis frumos prinde viaţă, după atâţia ani. În toţi aceşti ani, şoferii care treceau pe acest drum au cheltuit bani pentru repararea maşinilor, şi-au făcut o groază de nervi din cauza gropilor, au pierdut timp pentru că se circula greu, însă acum putem spune că revenim la normalitate. Drumul foarte util este aproape de Rovinari şi nu mai este nevoie de a se sta la bariera de cale ferată timp de 20 de minute şi a întârzia uneori la serviciu”, a declarat Dănuţ Bălu, primarul comunei Fărcăşeşti.

Drumul va fi folosit şi de către cetăţenii comunei Urdari şi, mai nou, şi de către cetăţenii din comuna Negomir, după realizarea noului drum care face legătura între cele două comune. Partea carosabilă are o lăţime de 6 metri.  

Lucrările de reabilitare a tronsonului de drum au fost demarate şi vor consta în turnarea de balast şi beton rutier, iar pentru scurgerea apelor pluviale vor fi realizate şanţuri pe ambele părţi ale drumului. Vor fi realizate şi podeţe acolo unde va fi nevoie, dar şi ziduri de sprijin.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: