Brăilă a renunţat la masa caldă, Ciorecan a fost demis!

Omul de afaceri Dumitru Brăilă a renunţat la distribuţia mesei calde pentru şefii Diviziei Miniere Târgu Jiu şi cei din Motru şi Mehedinţi. Afirmaţia aparţine liderului de sindicat de la Cantina Rovinari, Gabriel Popescu. Acesta spune că distribuirea mâncării la directori a fost preluată de Nicolae Sarcină. Mai mult, licitaţia pentru masa caldă a făcut şi o „victimă“. Alexandru Ciorecan, de la Cantina Motru, a fost schimbat din funcţia de administrator.

Cei doi câştigători ai licitaţiei au început distribuirea şi servirea mesei la Motru şi Mehedinţi, chiar înainte de soluţionarea contestaţiilor depuse de cantinele Motru şi Rovinari. Dar, la numai câteva zile, Dumitru Brăilă a renunţat. „Am înţeles că domnul Brăilă a renunţat şi că a preluat cel de pe locul doi, adică domnul Sarcină. Noi nu avem niciun  răspuns la contestaţie şi ştiam că până se soluţionează o să fim tot noi, dar nu e aşa“, a declarat Gabriel Popescu de la Cantina Rovinari. Mai mult, acesta spune că cele încă şase persoane care au rămas pe dinafară vor fi angajate la Succes. „Prima dată trebuia să le ia domnul Brăilă, acum zice că vor fi angajate la domnul Sarcină“.

Revin în grevă?

Popescu mai are încă o problemă. Administraţia CEO a promis că distribuţia alimentaţiei de protecţie va fi dată salariaţilor de la Cantina Rovinari, însă procedura de acordare a contractului este tergiversată. „Văd că întârzie şi cu alimentaţia de protecţie pentru că nu se hotărăsc cine să primească. Aici mai sunt 18 salariaţi şi dacă am distribui alimentaţia de protecţie am mai putea oferi măcar 50 de locuri de muncă pentru cei care au fost trimişi în şomaj“, a declarat Popescu. Angajaţii de la Cantina Rovinari au renunţat la protestul în faţa Prefecturii Gorj după ce directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, le-a promis că va găsi o soluţie pentru ei. „Eu sper să se rezolve. Intru eu, singur, în greva foamei“, spune acesta.

Ciorecan, demis pe ascuns

Nici la Cantina de la Motru nu e mai bine. Declaraţiile administratorului Alexandru Ciorecan l-au lăsat fără o poziţie în societate. „S-a întrunit Adunarea Generală a Acţionarilor şi m-au schimbat. Trei oameni pe care i-am ajutat şi i-am promovat. Asta e. E zicala aia, pe cine nu laşi să moară... Aştept să mă bage să şomaj“, a declarat Ciorecan, acesta având 25% din acţiunile Cantinei.

Cât despre licitaţia pentru masa caldă, Ciorecan spune că în câteva luni minerii vor trece la tichete şi se va renunţa la mâncarea de la cantină.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: